Elfogadni betegséged végzetes csapda

Elfogadni betegséged végzetes csapda

A csapdahelyzetek, különösen a végzetes, a hihetetlenül nehezen visszafordítható, majdnem minden energiád felemésztő, reménytelenség érzésével vastagon átitatott élethelyzetedbe rendszerint vígan, dalolva – de minimum – mit sem sejtve lépsz. Ezek után felfoghatatlanul hosszú ideig tudod elhitetni magaddal, hogy ez veled nem történhet meg, te nem betegedhetsz meg… főleg nem lehet az a bajod, hogy… – így aztán a gyógyulásod, a betegségből szabadulásod sem lesz sétagalopp.

Pedig… nagyon is sokat tehetsz magadért!

HOGY ESEL A BETEGSÉG CSAPDÁJÁBA?

Egyszerűen!

Végtelenül egyszerűen!

Nem is kell mást tenned, mint élned az életedet. Pont úgy, ahogy azt otthon láttad, ahogy azt megszoktad, ahogy azt lemásoltad. Nem akarsz sem másnak, sem magadnak betegséget, nem teszel érte tudatosan, mégis megbetegszel.

Miért?

Képzeld el, hogy egy réten sétálsz!

Nem kell semmi különösebbet tenned, hogy beleess egy ottfelejtett gödörbe! Bőven elég annyi, hogy nem figyeled lépteid… és már meg is történik a baj.

Életedben pedig csak annyi kell, hogy ne figyeld érzéseid iránymutatásait… hogy ne hallgass rájuk… vagy hallgass, de nem azokra, melyek azt suttogják mit és hogyan tegyél, hanem azokra melyek annyit mondanak: mit NE tegyél… hova NE lépj… mi NEM jó életedben… miből biztos Nem lesz baj!

A csapdába eséshez nem kell szándékosan keresned a bajt, nem kell direkt ártani magadnak! Bőven elég fittyet hánynod igazság érzetedre és bíznod a vak szerencsédben…

 

HA figyelmetlenül sétálgatsz egy ismeretlen „réten”, akkor vajon mennyi idő alatt fogod kificamítani a bokád?  Mennyi idő alatt fogsz belelépni egy „csapdába”?

Pont így és ilyen gyorsan esel a betegség csapdájába is.

 

NEM A CSAPDA SZÁMÍT!

Nem a csapda és nem a betegség a fontos!

Nem a csapda, nem a betegség ellen kell harcolnod!

Pontosabban miért is ne harcolhatnál ellene?! Megteheted… és meg is fogod tenni mindaddig, míg rá nem jössz, hogy teljes és totális butaság az egész!

Neked nem a csapdával és nem a betegséggel van dolgod, hanem a szabadsággal, az egészséggel… tehát, ha ki akarsz kerülni a betegség csapdájából, ha tényleg a gyógyulás a célod, akkor át kell értékelned törekvéseid értelmét és IRÁNYÁT!

 

EL KELL FOGADNOD BETEGSÉGED…

El kell fogadnod, hogy szép lassan, akaratlanul, a betegség csapdájába léptél. – ez akkor is így van, amikor konkrét betegség még nem, de testi, érzelmi tünetek már jelzik élettered, lehetőségeid szűkülését

El kell fogadnod pillanatnyi állapotod, csapdába esettséged és kialakult betegséged!

Ne harcolj a tény ellen, hanem arra fordítsd MINDEN figyelmed és igyekezeted, hogy a megoldást, a gyógyulást és a szabadságod teremtsd.

 

MI TÖRTÉNIK, HA NEM FOGADOD EL A BETEGSÉGED?

Ameddig nem fogadod el a tényt: beteg vagy, csapdába kerültél, elvesztetted eddigi életed és korlátok, kényszerű kompromisszumok közé, addig folyamatos hárításra fogsz kényszerülni és végeláthatatlan magyarázkodásokba bonyolódsz – önmagaddal szemben is.

Hát persze… Valahogy csak meg kell magyaráznod, elfogadhatóvá, emészthetővé kell tenned, hogy amit bajnak, gondnak, betegségnek vagy csapdának érzel, az mégsem az! – sőt… így is kell lennie… valamilyen rejtéjes ok miatt

Ezzel a téves cselekvéssel pedig gyógyulásod érdekében egy fikarcnyit sem, ellenben önbizalmad ELLEN nagyon is hatékonyan fogsz harcolni… s, amikor sikereket érsz el, akkor azokat önmagaddal szemben éred el… ez pedig elég romboló… NE TEDD!

Persze senki sem fog megakadályozni abban, hogy ne fogadd el a valóságot. Miért is tenné? Te sem szereted, ha beleavatkoznak életedbe és meg akarják mondani mit és hogyan gondolj. – éppen ezért küzdeni fogsz véleményük ellen

 

VESZÉLYES ELFOGADNI A BETEGSÉGED…

…mert, amikor csapdába esel, megbetegszel, elveszíted szabadságod, kicsúszik kezeid közül az irányítás és kiszolgáltatottá válsz, akkor… hogy ezt a lehető legkönnyebben tudd túlélni vagy elviselni, megpróbálsz idomulni a megváltozott körülményekhez… és ha tudatosan nem a szabadulásodért, gyógyulásodért teszel – ha egyáltalán ismered a csapdába vezető és betegséget eredményező  okot – akkor bizony azért kell tenned, hogy el tudd viselni, túl tudd élni jelenlegi helyzeted… de úgy, hogy közben semmi sem változik.

Benne maradsz a csapdában… az elvárásoknak akarsz megfelelni, a rezsimhez, élethelyzethez idomulsz… hogy ne zavarjon annyira börtönöd…

Elfogadod – legalábbis a felszínen – hogy megöregedtél… ezt dobta a sors… hogy ezután már együtt kell élned a bajjal… stb… és abban a hitben ringatod magad, hogy nem lesz ez rosszabb… ha nem ágálsz, nem háborogsz, akkor nem lesz baj…

De…

Lesz!

A dolgok maguktól képesek elromlani, de nem képesek meggyógyulni!

S, az elfogadással van egy sokkal nagyobb baj is!

Azzal, hogy a betegségedet megpróbálod elfogadni, a betegség kialakulásáért felelős hibáid is megpróbálod elfogadtatni magaddal… miközben tisztán és világosan érzed, hogy nagyon nem volna szabad ezt tenni, mert ezzel csak még jobban ártasz magadnak.

 

ÚGY FOGADD EL BETEGSÉGED, HOGY ERŐT ADJON

  1. Fogadd, hogy gondjaid vannak, hogy bizonyos dolgokat lelked suttogásai ellenére teszel, hogy nem hallgatsz megérzéseidre…

Ne ítélkezz!

Ne vonj le belőle elhamarkodott következtetéseket…

Ne gondold, hogy ezután már mindig így lesz… ne akard ezeket letuszkolni a torkodon… ne akard elfogadni azt, amire képtelen vagy!

  1. Érezd át, hogy tényleg benne akarsz-e maradni a betegség csapdájában, hogy tényleg így akarod-e folytatni életed, vagy inkább hallgatsz arra a nagyon csendes suttogásra, ami azt leheli a füledbe, hogy van kiút?
  2. Amint megérted, hogy pontosan mi vezetett betegséged csapdájához, azt is tisztán és világosan érezni fogod, ami segít az utadon, ami erőt ad és azt is, ahogyan elérheted gyógyulásod.

 

ERŐT IS ADHAT A BETEGSÉGED?

Gondolkozz!

Ezernyi olyan esetet tudsz felsorolni, amiben csapdába kerültél, elvett tőled valamit az élet vagy megbetegedtél, de rájöttél mi vezetett balszerencsés élethelyzetedhez, képes voltál felszívni magad, hallgatni megérzéseidre, az egészséges önbizalmadra alapozva új, örömteli célt kitűzni és megvalósítani, meggyógyulni…

HOGYAN KERÜLSZ KI A CSAPDÁBÓL ÉS GYÓGYULSZ MEG?

Ne a betegség, ne a csapda ellen küzdj! Azzal csak elmélyíted a bajt! Mint, amikor futó homokra tévedsz és minél többet izegsz-mozogsz, minél inkább szabadulnál, annál mélyebbre süllyedsz.

Azt keresd, azért tegyél, aminek szerinted is értéke, értelme van és, ami – ez mindegyiknél fontosabb – örömöt, valódi és teljességet adó örömöt ébreszt benned, hiszen csak ez az érzés képes kivezetni…

Tudom… nem mindig sikerül egyedül… de van segítség! Amikor érzed, hogy meglehet oldani, amikor érzed, hogy van megoldás… az csak azért érezheted, mert így is van!

 

Van kiút, van értő segítség… amivel nagyságrendekkel könnyebben és jóval nagyobb eséllyel érheted el a vágyott gyógyulást és a teljes életed. – de neked kell nyúlni érte és neked kell elfogadni azt

2 hozzászólás

  1. Rusznak Eva dátum április 10, 2022 11:32 de.

    Szia megfajdult a térdem santitok de nem találom az okát mit tettem amiért ezt kaptam ? Ha tudnál segíteni nagyon szépen megköszönöm Eva

  2. Pósa Ferenc dátum április 10, 2022 3:38 du.

    Ok abban keresendő, hogy valamiért nem akarsz “megalázkodni”, engedni és azt érzed, hogy valaki/valami bele akar kényszeríteni, ebbe a letérdelésbe. Te is érzed ennek szükségét, de még meg kell keresned, hogy hogyan lesz ez jó Neked is.

Szóljon hozzá!