Krónikus, nehezen gyógyuló betegségek lelki oka

Krónikus, nehezen gyógyuló betegségek lelki oka

A krónikus, nem, vagy csak nagyon nehezen, iszonyatosan lassan gyógyuló betegségeknél különösen fontos megérteni, hogy testi tünetek, betegségek mögött, a látható felszín alatt… jól elrejtve, komoly lelki sebek, sérülések találhatóak, melyek minden gyógyításra tett kísérletet képesek lenullázni.

A mélyben lévő – eleven – sebek orvoslása nélkül ellehetetlenülhet a gyógyulás… a kiváltó ok megértése azonban hatékony eszköz a gyógyulni vágyó kezében.

A krónikus betegség

A betegség nem egyik pillanatról a másikra alakul ki!

Konkrét kialakulása előtt számtalan figyelem felkeltő tünet jelzi a később bekövetkező, kézzel fogható betegséget.

 

A krónikus betegség megértése MINDEN esetben megmutatja, konkrétan mi hiányzik életéből és mi van benne, amiől szemved és mire van - mindennél jobban - szüksége. - helyette

Miért nem gyógyul?

Azért, mert a krónikus betegség valódi kiváltó oka még fennáll!

Nem derült ki, mi váltotta ki a konkrét kórképet és ez a kiváltó ok továbbra is egy akkora lyukat üt az immunrendszeren, hogy minden, gyógyulást támogató igyekezetnek pont annyi eredménye lesz, mint a feneketlen kútba hordott víznek.

HA nincs éltető, erőt adó cél…

Amíg, nincs miért meggyógyulni… amíg nem érzi, hogy van értelme gyógyulásának, csak addig fog eljutni, hogy nem akar beteg lenni. De ez a rossz érzést ébreszt és még inkább akadályozza. Nem ad hajtóerőt, nem működik gyógyulást elősegítő katalizátorként…

A krónikus betegség lelki okának megértése megmutatja mi is az az igazán fontos cél, aminek hajtóerejéből képes most erőt meríteni és gyógyulni.

Valami fenntartja a betegséget…

Nehéz abban hinni, hogy az ember szándékosan fenntart egy tarthatatlan állapotot, de mégis… valamelyik tette, gondolata vagy (egy ez idáig fel nem derített) ok befagyasztotta állapotát. Szervezete szabadulni igyekszik ugyan, de nem kap hozzá elég támogatást és kudarcot szenved.

Hogy maradhatna a levegőben valami úgy, hogy azt semmi sem tartja fenn?

Hogy állandósulhatna egy betegség anélkül, hogy az valamivel ne támogatná? – „valaki”

Lélekrajz-elemzés

Valami újra és újra visszarángatja a betegségbe

A krónikus betegség, a gyógyulás folyamata soha nem „egyenes irányú, egyenletes haladás”. A hullámhegyek, könnyebb, tünetmentesebb periódusok és nehezebb, fájdalmasabb, nehezebben viselhető időszakok váltogatják egymást.

A beteg nem feltétlen képes tudatosítani, de mégis igaz: tettei befolyást gyakorolnak testi állapotára… javulására… vagy rosszabbodására.

Vajon – őszinte, tiszta szívvel – kijelenthetné-e, hogy semmi köze a könnyebb, nehezebb ciklusaihoz és azok csak úgy, maguktól változnak?

Ha ennyire nehezen gyógyul, mindenképp érdemes elgondolkodnia a következő kérdéseken:

 • Valójában vágyja-e a gyógyulást vagy megrémiszti az?
 • Fél-e attól, amit meg kellene tennie, fel kellene áldoznia gyógyulása érdekében?
 • Vajon érzi, hogy képes meggyógyulni és annak érzi az értelmét?

Ne becsüljük le ezeket a kérdéseket!

Fontos válaszok, felismerések rejlenek bennük.

Van még mit tanulnia betegségéből

A betegség tanítani próbál: meríteni kell az élet eseményeiből… jóból és rosszból egyaránt.

A krónikus betegség, következmény.

Nem meri beengedni az életébe azt, amire mindennél jobban vágyik.

A földön nem létezhetnek értelmetlen dolgok!

A betegségnek értelme van!

Hogy pontosan mi?

Meg kell ismerni a tünetek jelentését és érthetővé válik, mire van szükség testnek… léleknek… s, amint ezt megkapja, azonnal értelmét veszíti a baj és a test beengedi végre a gyógyulást.

Közel 600 betegség - lelki - kiváltó okát ismerheted meg a könyvből!

 

Rendeld meg most és könnyítsd meg gyógyulásod útját!

 

Amíg betegség van, nincs, ami a teljesség érzését adja

A betegség kialakulásában komoly szerepet kap a hiány és az ebből fakadó számtalan követkemény.

A betegség azt jelenti, valami elérhető nagyon hiányzik a beteg életéből.

Lehet ez egy apróság, aminek hiányához már hozzá is szokott, de ha hosszú ideig fennáll… akkor komoly problémákat tud okozni.

S, amikor beteg az ember, nagyon nehezen képes megfogalmazni mi is hiányzik… mire is vágyik igazán… ezért fontos érteni a lélek, betegség nyelvén elmondott üzeneteit!

A tünetek, hihetetlen pontossággal mondják el, mire van valójában szükség!

Nincs meg, ami visszaadná az egyensúlyt

A betegség bizonytalanságot hoz magával. - nem is kicsit

Ez a létbizonytalanság a belső egyensúly elvesztéséből fakad… Pontosabban: azért billen a mérleg nyelve a rossz irányba, mert a másik serpenyőben nincs semmi… semmi, ami a belső egyensúlyt, a rugalmasságot, a hatékony (testi-lelki) reakciót visszaadhatná.

Amikor az ember beteg, kétségbeesett, nem könnyű megtalálni azt, ami újra egyensúlyt teremhet, de szerencsére számtalan módszer létezik ennek feltérképezésére.

Hiányzó, vágyott „fűszer”

Az élet olyan, mint egy tökéletes étel.

De…

Ha hiányzik belőle egy, két fűszer… hát… nem azt az élményt adja… és igen gyakran meg keserű ízt hagy a szájban!

A betegség, a krónikus, nehezen gyógyuló betegség azt jelzi, hogy:

 1. Nagyon hiányzik egy fontos fűszer… ami az egészet elrontja…
 2. Vágyik a fűszerre és nem halogathatja tovább a változást… az új… vágyott… jó élmények beengedését és megélését.

Összegzés

Hihetetlenül keményen kell dolgozni ahhoz, hogy az embernek legyen ereje, képessége és kitartása kitörni a betegség csapdájából… De… ez csakis azért van, mert az ilyen típusú betegség hátterében az áll, hogy iszonyatosan nehezen tudja befogadni és megélni a boldogságot, teljességet adó örömeit…

De amint képes – valami által – tudatosítani magában, hogy mindez a boldogságáról, a teljességéről szól… és… csak azért kell tennie, hogy megadja magának végre azt a megbecsülést, amit másnak oly könnyedén megad… jelentősen egyszerűbb feladat marad a lelki béke megtalálása és a gyógyulás…

De… ha leakarja rövidíteni az előtte álló utat, ha növelni akarja esélyeit, akkor mindenképp érdemes megértenie teste-lelke rejtett üzeneteit.

Ha Te vagy egy kedves ismerősöd, vendéged hasonló gondokkal küzd szeretné lerövidíteni a gyógyulás útját… keress meg és szívesen segítek!

6 hozzászólás

 1. Perényi Edit dátum január 20, 2024 3:53 du.

  Hosszú ideje fennálló magas vérnyomásom okára lennék kíváncsi.
  Köszönöm a választ.

  • Pósa Ferenc dátum január 20, 2024 4:56 du.

   MOndhatnám, hogy a Betegség, mint pótcselekvés című könyvemben roppant részletesen ismertetem, de nem lenne fair. Viszont egy hozzászólás keretein belül képtelenség kimerítő és személyre szabott választ adni.
   De… 1. lehet valamilyen érszűkület… természetesen annak is megvan a maga oka. 2. idegi alap… amikor képtelen azt érezni, hogy elvégezte a feladatát, hogy most már megnyugodhat… elengedheti magát és élvezheti munkálya gyümölcsét… Önnek kell éreznie, hogy merre kell elindulnia az ok keresésével. Természetesen szívesen segítek kideríteni a baj forrását és a megoldást irányát, de ahhoz “személyesen” kell beszélnünk.

 2. Domonkos Istvánné dátum január 20, 2024 11:42 du.

  Egy szeretett társ halála, elvesztése elő idézhet egy hosszú hónapok óta tartó láb fájást? Halott minden gyógymód ki lett próbálva, értem ez alatt, inyekciok, infúziós kezelés, gyógytorna, fizika terápia stb.?

  • Pósa Ferenc dátum január 21, 2024 8:16 de.

   Ó, hógyne! A hangsúly a szeretett elvesztése… amikor az ember érzi belül, hogy tovább kellene lépni, de képtelen rá… ez a két ellentétes érzés komoly gyulladást (ideg és izületit) és fájdalmat képes okozni. A segítség, enyhülést azt tud adni, hogy nem csak elvesztésként tekint rá, de azt is megéli, amit tőle kapott, ami itt maradt Önnel… sok szép emlék.. élmény… A sorrend is fontos! Elvesztettem ezt és ezt… de ezt minden tőle kaptam…

  • Bécs Rozália dátum január 22, 2024 1:13 de.

   Sokizületi gyulladás és szív ritmus zavar okára lennék kiváncsi! Köszönöm!

   • Pósa Ferenc dátum január 22, 2024 11:51 de.

    Röviden: a gyulladás minden esetben lázadást jelent… Az izületi gyulladás, pl.: rugalmasabbnak, lazábbnak kellene lennie (nem szerintem, hanem az érzései szerint), de nem mer lépni, mert attól fél,mit fognak Önről gondolni… Miközben azzal nem foglalkozik, hogy Ön mit gondol… mit érez helyesnek, vagy boldogítónak.
    A szívritmus ennek a folytatása… felszívja magát… vágyik rá… már majdnem meg is teszi, de aztán mégse…
    Ezek általánosságban… Persze pontosabban, személyre szabottan is meglehet mondani a kiváltó okot és az enyhüléséhez, gyógyulásához leghatékonyabb segítséget, de ehhez elkellene mélyedni az életében… Természetesen arra is van mód 🙂

Szóljon hozzá!