A gondolat teremtő ereje. Az évszázad átverése!

A gondolat teremtő ereje

Elgondolkodtál már azon, hogy ha valóban a gondolatainknak van teremtő ereje, akkor miért nem csak terhes nő és halott férfi mászkál az utcán?

Ha tényleg a gondolatainknak van teremtő ereje, akkor vajon előre megfontolt szándékkal, tudatosan gondolkodnánk azon, hogy milyen betegségeket fogunk megteremteni magunknak, amitől aztán hihetetlen módon tudunk szenvedni?

Ha tényleg a gondolatinknak van teremtő ereje, akkor, hogy a csudába van ennyi beteg, problémával küszködő, elviselhetetlen fájdalmakat elviselő, boldogtalan és magányos ember, akik pedig egy pillanat alatt meggyógyulhatnának… ha másként gondolkodnának végre a gyógyulásukról vagy a boldogságukról.

 

A teremtett világ másképp működik!

A te világod is másképp működik!

Olyan sok jó és hasznos dolgot átvettünk a nyugattól… de a gondolat teremtő ereje, nagyon nem az. Annyira félrevezető, mint a feltétel nélküli pozitív elfogadás fogalma vagy a megbetegítő lélek teljesen téves képzete.

Mi a gondolat?

Elménk alapvető erőssége a lehetséges problémák, akadályok és testi-lelki egészségünkre veszélyt jelentő fenyegetések felderítése.

Elménk Tökéletes!

Tökéletesen alkalmas feltárni bajainkat. – de nem többet

Amikor gondolkodunk, gondolatainkkal egy időben MINDIG megjelenik egy hol gyenge, alig érzékelhető vagy rémületet ébresztő kétség, bizonytalanság is.

És ez nem lehet véletlen!

Hogy is lehetne az, amikor minden egyes esetben ez történik veled?

És ennek oka van! Komoly oka!

Millió gondolat ébred és hal el… észrevétlenül…

… mert nem fűződik hozzá érdekünk… mert mozgat meg bennünk semmit… mert nem rezonálunk rá… nem foglalkozunk vele… Ha pedig ez így van, akkor meg kell állapítanunk, hogy betegségeink, nehézségeink és fájdalmaink oka mégsem lehet egy olyan gondolat, aminek létezéséről fogalmunk sincs.

Tehát: nem a gondolatainknak van teremtő ereje! Nem a gondolataink következménye a betegség, a probléma és a fájdalom! – hanem valami másé

A gondolat felébreszt, reakcióra késztet

…és kialakít bennünk egy viszonyulási pontot.

Azaz: sorra előhozza életünk lehetséges forgatókönyveit, aztán pedig a felébredő érzéseinkre alapozva kialakítjuk a hozzá való viszonyunk… és vagy energiát, teremtő erőt rakunk még bele és hozunk létre vele.

Az elme hatalma…

Az eszünk, az elménk és annak gyermeke (a gondolat) a problémákat mutatja meg. Értsd a magyar nyelv kifejező képességét!

A gondolat = a gondokkal való foglalatosság.

De azzal még nem jutottunk közelebb a megoldáshoz, hogy teljes lelki nyugalommal kijelentjük: ez se kell, az se jó!

A teremtéshez több kell!

A gondolat teremtő ereje… pfffff…

Emlékezz a cikk elejére!

Ha a gondolatainknak lenne – valódi – teremtő ereje, akkor csak terhes nő és halott férfi sétálna az utcán és kényünk - kedvünk szerint forgatnánk ki életünket a sarkaiból… anélkül, hogy a következményeivel kellene foglalkoznunk.

De mivel nem így van… azt kell mondanom, hogy a gondolat teremtő erejéről szőtt elképzelés, nem többek gyermekmesénél… vágyálomnál.

Baltával tortát szeletelni…

…Ágyúval verébre lőni…

…Ésszel… Gondolattal teremteni… lehet… miért is ne lehetne!? Agyvérzés esetén a környező sejtek képesek – részben – átvenni az elhaltak feladatait, de az már távolról sem lesz tökéletes!

A gondolatainkkal is tudunk teremteni, új dolgokat létre hozni…

De megéri?

Hatékony?

Tényleg azt tudjuk vele megteremteni, amire valójában vágyunk, vagy az ellenkezőjét?

Kétségtelen, hogy gondolatainkkal is tudunk teremteni valami újat… de… nem valami jót!!!

NEM!

Nem a gondolat teremt… de…

… de ha nem használod az eszed… egészen biztosan semmit sem érsz el. Illetve: amit elérsz – ami marad, amit az élet véletlenszerűen eléd sodor – nem fogsz örülni, nem fogod benne örömöd lelni.

Hogyan teremt a teremteni nem képes gondolat?

Egyszerűbben, mint az gondolnánk!

A gondolataink feltárnak egy sor lehetőséget és egy rakás – életünkben jelenlévő, vagy arra veszélyt jelentő – problémát, akadályt és veszélyt… Mi pedig nem hallgatunk rá, hanem… elkezdünk ellene harcolni, megmagyarázzuk, hogy amit érzünk az nincs is… amit látunk nem létezik, ami a kezünkben van, az csupán képzeletünk szüleménye…

Hogyan betegítenek meg gondolataink?

Úgy, hogy hihetetlenül sok energiát használunk el a harcra, amivel egyrészt teljesen mást teszünk, mint szeretnénk, másrészt… nagyon rosszul fogjuk magunkat érezni, hogy a homlok egyenest ellenkező irányba haladunk… és ezt nagyon rossz élményeket fog ébreszteni!

Magyarul: valamit helyesnek érzünk… de aztán szemen köpjük magunkat és pont azzal foglalkozunk, amihez semmi kedvünk.

Milyen betegségeket teremt egy-egy rossz gondolat?

Mondhatnám – és tökéletesen igaz lenne – hogy bármilyet…

De valójában ezekről MINDENT megtudhatsz a Betegség mint pótcselekvés című könyvemből… és ha még az is érdekel, hogy hogyan lehet ezekből kigyógyulni… akkor figyelmedbe ajánlom azon könyveimetKönyv, amikor a hogyan is kiderül…

Számtalan „megfoghatatlan” módon képes megkeseríteni életünket gondolataink teremtő ereje…

… de valójában nagyon is tetten érhető!

Nem a gondolat a lényeg!

Az a gondolat a legfontosabb és az a legmeghatározóbb… az rendelkezik valós és hatalmas teremtő erővel, amelyik érzést ébreszt bennünk…

Életünk, érzéseink összessége…

Testünk és annak minden apró sejtjei pontosan lekövetik a meghatározó (teremtő) érzéseinket. Pontosan olyanná válnak sejtjeink, mint a bennünk uralkodó hangulatunk összessége…

S, ha ezeket meg akarjuk érteni – ha szabadulni, gyógyulni akarunk – nem kerülhetjük ki életünk megismerésének szükségszerűségét!

Ha valóban új életet kívánunk, akkor meg kell értenünk, hogy kerültünk oda… hogy mennyi mindent tettünk érte… hogy ez nekünk nem jó… és… hogy másra, teljesen másra van szükségünk a teljesség érzéséhez. A tudatalattink nem értett suttogásainak megértése az érzéseink feltérképezése és ezzel együtt a megoldások megtalálásának legegyszerűbb és legmegbízhatóbb módja a lélekrajz elemzés!

 

Tudj meg többet a LÉLEK-RAJZ elemzés módszeréről!

Állítsd szolgálatodba gondolataid teremtő erejét!

Amint kiismerjük életünk mozgató rugóit, motivációit és megértjük azt, hogy ahol… amiben most vagyunk, ahogy most érezzük magunkat, az a tudatalattinkba temetett teremtő erővel bíró érzéseink egyenes következménye… aztán is érezni fogjuk, hogy helyette mi másra van szükségünk… és mely isten adta jó képességünket, erősségünkre kell jobban hagyatkozunk, hogy végre azon dolgainkat teremtsük meg, melyek valódi gyógyulást és boldogságot hoznak életünkbe.

Amennyiben tetszett és hasznosnak találtad írásomat, kérlek tetszikeld, oszd meg, szólj hozzá és beszélgessünk még róla (akkor is, ha mégsem tetszett)!

7 hozzászólás

 1. Gulácsi erika dátum április 7, 2023 12:15 du.

  Érdekel a könyv , de sajnos a rendelés gombra kattintva az a válasz h az oldal nem létezik.

  • Pósa Ferenc dátum április 7, 2023 2:12 du.

   Köszönöm az észrevételt! Már javítottam is a hibát! 🙂

 2. Felde László dátum május 21, 2023 7:08 du.

  Okosan használva lehet teremtő ereje a gondolatnak, de önmagában tényleg kevés a megvalósításhoz.

 3. Maja dátum szeptember 19, 2023 8:36 de.

  Paradoxonra épülő reklám.

  • Pósa Ferenc dátum szeptember 19, 2023 9:09 de.

   Tehát butaság van ide írva és az a jobb, ha hallgatunk arról, hogy van megoldás a problémára 🙂

  • Király Péter dátum március 13, 2024 4:48 du.

   Ekkora orbitális hülyeséget, mint ami ide van írva még nem hallottam. A cikk írója semmit nem lát jól, és rosszul értelmezi az egészet.

   • Pósa Ferenc dátum március 14, 2024 5:27 du.

    Szeretem az értelmes vitákat… főleg ha tudjuk miről cserélünk eszmét… Jó lett volna tudni, hogy miben tévedek 🙂

Szóljon hozzá!