Van okod rettegni a korona vírustól!?

Van okod rettegni a korona vírustól!?

(A betegség, mint pótcselekvés nyomán)

Fertőző betegség minden olyan kórkép, melyet élő mik­ro­organizmus behatolása és elszaporodása okoz a szervezetben. Az, hogy va­la­ki mennyire fogékony a fertőző betegségek iránt, részben genetikailag meghatározott, de ezt a hajlamot erősen befolyásolja az immunrendszer pillanatnyi állapota. A védekező mechanizmus állapota pedig egyenes arányban van az egyén valódi lelki állapotával. Itt a hangsúly a VALÓDI lelki állapotunkon van, amely nem azonos a vélttel, az elhitetni szándékozottal! Természetesen semmi sem akadályoz bennünket, hogy másmilyennek hazudjuk magunkat, de a szervezetünk úgyis elénk tárja a valóságot.

Ebben az esetben az orvoslás legfőbb feladata, hogy a szervezettel együttműködve elpusztítsa a behatolt kórokozót, hogy aztán az immunrendszer felis­mer­ve a behatolót, „legyártsa” az ellenanyagot. Ez a folyamat annál hatékonyabb, minél erősebb az érintett szervezet.

Így aztán vannak, akik lényegében rezisztensek (bizonyos) fertőzésekkel szemben, mások fogékonyak ugyan, de az immunrendszerük időben, jól reagál, és legyőzi a támadókat – és sajnos vannak, akiket le tud gyűrni a fertőzés.

A járványok minden esetben arra hívják fel a figyelmet, hogy a közhangulatot valami megmételyezte, megmérgezte… pontosabban megfertőzte és elvesztek vagy háttérbe szorultak az egyének örömteli és boldogságot adó értékei.

Az inf­lu­enza (járvány) esetében az áll a háttérben, hogy az egyén a „hiányzó” belső értékeit tömegesen igyekeznek valamilyen külső – vélt – értékkel pótolni…Elhiszik: az a jó, ha mindenki mást a saját érdekeik elé helyeznek, miközben tisztában vannak az igazsággal. Az erő, a magabiztosság jelen van az egyének életében, de valamiért mégis mástól várják boldogságukat…

 

Nem vehetjük fél vállról ezt a korona vírus fertőző betegséget! – sem. Ezzel a vírussal még nem találkozott a szervezeted, nem emlékezhet rá, és így nem termelhetett még hatásos ellenanyagot.

Az egészséges szervezet minden bizonnyal meg fog birkózni ezzel a vírussal is, de elegendő mennyiségű és minőségű táplálékkal kell ellátnunk – lelkileg is –, hogy sejtjeinknek a lehető legtöbb idejük, erejük és lehetőségük maradjon a hathatós védekezés kialakítására. Tehát a felszabadult lelkülettel rendelkező, egészséges immunrendszerű – fiatal ember – könnyen le fogja győzni ezt a vírust is… míg az idősebb, vagy gondokkal terheltebb, gyengébb immunrendszerű, komolyabb feladattal nézhet szembe.

 

Jól ki van találva az ember, képes jól reagálni a változásokra!

Most mindenki be van ijedve a korona vírustól… és aki még nincs, az előbb-utóbb lesz… ez tökéletesen biztos! A kérdés azonban az, hogy van-e rá okunk, vagy ami még fontosabb: kinek van oka megijedni, észhez térni és tenni valami gyorsat… hatékonyat, amitől újra rugalmas… erős… könnyen reagáló lesz…

 

illusztráció

Illusztráció

Erre itt egy remek gyakorlat:

Végy egy jó mély lélegzetet (vedd komolyan a feladatot… ez a jól felfogott érdeked)!

Jelentsd ki, hogy van okod pánikba esni… PONTOSAN EZT! (belégzéskor kérdezel, kilégzéskor megjelenik egy érzés formájában a válasz…)

Ha igen, van okod aggódni, akkor egy jó, megnyugtató, egyúttal csendes érzés ébred, ha pedig a válasz nem, akkor feszültség, nyugtalanság… (Az igazság jó, a hazugság rossz érzéssel tölt el… és ha valami jó érzést ébreszt, akkor igaz, amikor pedig egy válasz rosszat, akkor egyértelműen hazugság, nem igaz állítás hangzott el.)

 

Azt egészen biztosan nem tudjuk elérni életünkben, hogy NE fertőződjünk meg… valamivel… De arra mindenképpen lehetőségünk van, hogy a lehető legjobban felvértezzük magunkat, hogy a lehető leghamarabb vagy a lehető legnagyobb eséllyel le tudjuk győzni a vírust!

Kinek van oka aggódni?

Elsősorban azokat érinti a fertőzés, akik tudatos hazugságban vagy megalkuvásban élnek, akik rosszul érzik magukat, üres az életük, boldogtalanok, de még eltudják magukkal és környezetükkel hitetni, hogy minden a legnagyobb rendben van… ilyen körülmények között pedig szervezetük pedig NEM képes hatékonyan védekezni… hiszen ki- és lemerült (a hangoztatottal ellentétben). Amikor pedig ez a megnyugtató bizonyosságot adó érzés hiányzik, a védekező mechanizmusunk első vonala határozottan meggyengül, és sejtjeink nem képesek felismerni a betolakodókat… 

 • Aggodalmaskodj!
 • Nincs ezzel baj!
 • A baj azzal van, amikor egész bensődben érzed: túl reagálod…
 • Érezheted, hogy van okod aggódni… de fel kell tenned a kérdést (önmagaddal kapcsolatban ezt nem kerülheted meg), hogy; milyen mértékben, mivel kapcsolatban!
 • Csak akkor aggódj, amikor találsz rá valódi okot!
 • De csak akkor!
 • Amíg ilyet nem találsz, már azzal is ártasz magadnak, hogy keresed, bizonygatok… okod van… okod lehet az aggodalomra! Azzal, hogy aggódsz (ok nélkül), csak feszültebbé, ingerültebbé válsz, amivel erősen rombolod az immunrendszered és pont az fog bekövetkezni, ami jeges rémülettel tölt el… de akkor is csak az történik, mint mindig: oda mész, ahova nézel… az erősödik fel életedben, amibe erőt, energiát fektetsz (Jó és rossz értelemben egyaránt).

Keresd a jót az éltedben! Azt, ami felpezsdít és a megtámogatott szervezeted megoldja a többit…

 Azt kell keresni, ami erősíti a szervezetünket, lelkületünket és ezáltal az immunrendszerünket. Ez pedig csak olyan lehet, amit örömnek tudunk megélni… ami épít, ami megnyugtat, ami a mi vágyainkról szól és, ami képes kisöpörni az aggodalmainkat úgy, hogy utána már csak a teljesség érzése marad.

 

Hasznosnak találtad az írást? Oszd meg aggódó, pánikoló ismerőseiddel, hogy ők is megnyugodhassanak.

 

A fertőző betegségekről, immunrendszerről és influenzáról és még 500 betegség lelki kiváltó okáról itt olvashatsz:

Érdekelnek a kiadványok!

Szükséged van a könyvre?

Érdekel a betegség mint pótcselekvés c. könyv!

2 hozzászólás

 1. Dakó Erzsébet dátum február 29, 2020 11:35 de.

  Köszönöm!

 2. Margó dátum február 29, 2020 7:55 du.

  Maximálisan egyetértek 🙂 Köszönöm

Szóljon hozzá!