Miért is ne vágyhatnál hosszú, egészséges és boldog életre?

Miért is ne vágyhatnál hosszú, boldog, egészséges életre

Tanulj ebből 12, életrövidítő hibából!

Életedben eddig is MINDENT elértél!

Feltéve, hogy abban valódi örömöd lelted benne és mindent megtettél érte… csak rajtad múlt (nem tetted mások kegyének függvényévé) … Akkor miért ne érthetnéd el a hosszú, egészséges és boldog életet is?

Elérheted! Ezt lelked mélyén érzed…

Pontosabban: akkor érheted el az egészséges, boldog életet, amikor valóban át is tudod érezni, hogy számodra valódi értelemmel bír és képes vagy hátat fordítani az életerődet, motiváltságodat elszívó pótcselekvésidnek.

MI GÁTOLJA AZ EGÉSZSÉGES, BOLDOG ÉLETET?

Amíg fiatal, élet és tetterős vagy, míg tele vagy örömteli célokkal, addig annyi jóban van részed, hogy vétett hibáid sokáig egyáltalán nem okoznak észrevehető vagy maradandó kárt.

Az a pár baki okozhat „némi” kellemet percet vagy testi tünetet, de egészen biztosan nem lesznek végzetesek, vagy életminőséget rombolóak (éppen ezért nem is fordítasz rájuk megfelelő figyelmet), de a sok kicsi hiba, évek alatt mégis oly mértékben mérgezi meg életed, hogy végeredményben egyáltalán nem számíthatsz boldog, egészséges öregkorra…

Sőt…

…HA huzamosabb ideig keresztbe teszel érzéseidnek, vágyaidnak… ha tetteid inkább valódi vágyaid ellen irányulnak, akkor egy sor – jól behatárolható és előre „megjósolható” – betegséggel, magánnyal és boldogtalansággal kell leélned azt, amit az ég/sors kimért számodra. Miközben – most még – szép, boldog és egészséges élet is várhatna rád… Igaz… ehhez ki kell ismerned saját működésed.

HA testi-lelki tüneteid vannak, fájdalom gyötör vagy megbetegszel, akkor letértél arról az útról amire annyira vágysz! A boldog élethez vezető utadról.

Amint megérted tested jelzéseit, azt is azonnal és egyértelműen tudni fogod, hol, hogyan és miként térhetsz vissza vágyott utadra… az egészséges, hosszú és elégedett élethez.

12 SÚLYOS HIBA  

Először vegyük sorra azt a 12 meghatározó pótcselekvést, amikor tökéletesen figyelmen kívül hagyod jó meglátásaidat, sok éves tapasztalataidat, valamint megérzéseidet és homlok egyenest mást teszel… és ezzel egy sor, előre nem sejtett bajt zúdítasz nyakadba… Azaz: a jónak, helyesnek és követendőnek érzett helyett, valami egészen mást teszel, pót-cselekszel… és ezzel apránként, észrevétlenül, de aláásod a hosszú, egészséges és boldog élet értelmét és megteremtésének lehetőségét.

 1. NE SZÓLJ SZÁM…

Hallgatsz, visszanyeled felbuggyanni akaró szavaid, tudatában vagy, hogy beszélned kellene, el kellene mondanod a tiszta, őszinte és teremtő érzéseid és persze érezned kellene a könnyebbülést és megteremtő bizonyosságaid… de ehelyett titkolózol… hallgatsz… mellébeszélsz… s belülről fortyogva, az idegtől majd felrobbanva harcolsz önmagad ellen…

Miközben – valójában – teljesen világosan érzed a bizonyosságot, hogy meg kell tanulnod úgy kommunikálnod, hogy azt te is és társad is megértse… és melléd állva segítse törekvéseid.

Nyugalom! Csupa olyan dolgot kell kimondanod, ami neked és igazából társadnak jót fog adni. Igaz… tanulnod kell a visszajelzésekből.

 1. CSAK ÉN, CSAK ÉN…

Te akarsz mindent megoldani – még mások életében is –, közben pedig pont az azt érzed, hogy mennyire jól tudna esni, ha végre te is ugyan úgy elfogadnád a feléd nyújtott, önzetlenül segítő kezet, ahogyan elvárod másoktól azt, hogy megfogják feléjük nyújtott kezed.

Megtudod tenni! Eltudod fogadni! Ehhez csak annyi kell, hogy merd érezni: mennyi örömöt tud ébreszteni a kölcsönösség.

 1. FÉL IGAZSÁGOK… PUFFOGTATÁSA

Amikor felszínre kerül benned egy félelemmel vegyes érzés… Ráébredsz valamilyen fél információra, fél igazságra… egy sejtésre… egy gyanúra… és ebből az idegtépő helyzetből kiindulva a rossz hangulatod támaszkodva feltételezésekbe bocsátkozva, mindent túlkombinálva ezeket megdönthetetlen igazságnak akarod beállítani.

Pl.: Érzed, hogy egy szeretted nyűgös, ideges és dühösen válaszol a feltett kérdésedre… Rossz hangulatodban, azt fogod feltételezni és azzal egészíted ki a róla szerzett ismereted, hogy egész biztosan veled van baja… és jó alaposan tévútra sodródva, védekezve, magyarázkodva vagy besértődve akarod megoldani a helyzetet, ami teljesen félre fog siklani és számtalan sérülést eredményezve.

Miközben fel is tehetnél ég pár kérdést, hogy megértsd – valódi – lelki állapotát és te is éreznéd a teljesség csodás pillanatát.

 1. BIZONYÍTÁSI KÉNYSZER…

Amikor azt bizonygatod (teljesen feleslegesen), hogy te aztán nem pihenhetsz meg és soha nem érezheted erődön felül teljesített munkád eredményét… nyugalmát és a jól végzett munka örömét…

Ha soha nem pihensz és töltődsz, nem mered érezni eredményeid ébresztett örömöt… csak leülsz, lefekszel… beájulsz, mert nem tudsz már többet tenni… képtelen vagy már többet adni magadból… de a jól végzett munkád örömét akkor sem mered érezni… és persze az önfeláldozásod köszönetét, háláját sem mered elfogadni… hát még megélni. Ezektől persze egyre merevedd és kiégettebb leszel… pedig meg is tanulhatnád felfedezni és megélni az általad teremtett érték örömét.

 1. ROSSZ DÖNTÉSEK…

„Sosem” választasz, pedig a mérlegelés utáni választás rendre jó eredményt hoz és megnyugtat… Inkább halogatsz és – ha már minden kötél szakad, ha már nagyon muszáj – DÖNTESZ… és folyamatosan aggódsz, figyelsz, hogy jól csináltad-e… Miközben képes vagy jól választani és képes vagy előtte, közben és utána is élezni választásod örömét.

 1. CSAK MÁSNAK MEGFELELNI…

„Talán” a mások – feltételezett – elvárásainak való megfelelési kényszer hatására, egyre inkább elveszíted alapvető rugalmasságod és a folyton változó körülményekhez való alkalmazkodási képességed elnyomod és minden igyekezeteddel próbálod fenntartani azt, amiről már tisztán és világosan érzed, hogy fentarthatatlan.

Pedig eddig is milliószor bizonyítottad, hogy akkor jó az életed, amikor te vagy az első…

 1. HALÁLFÉLELEM…

Hadakozol a halállal, rettegsz az elmúlástól… minden igyekezeteddel harcolsz ellene… nem akarsz beteg lenni… nem szeretnél szenvedni és fájdalomban élni… Miközben élni, szeretni, lobogni és szívből nevetni vágysz… de ezért semmit sem teszel… és persze csodálkozol, hogy az teljesedik ki életedben, amire annyira figyelsz… még ha rettegve is… csak arra figyelsz…

Állj meg!

Hova is igyekszel?

A félelembe vagy a teljességbe?

Az fog történni életedben, amire figyelsz, aminek életet adsz, amit megtöltesz tartalommal!

 1. KI NEM ÁLLÁS…

Tisztában vagy azzal, hogy az érzéseid pontosan azt mutatják meg a világból, ami neked fontos és számodra valódi értékkel bír, de ezekről mégis lemondasz, nem bízol magadban és önbizalmad módszeresen rombolva megpróbálod ész érvekkel megmagyarázni, hogy amit jónak érzel, az mégsem az… és szép lassan megmérgezed a legédesebb pillanataid és persze az életed is…

 1. MINDENKI MÁSTÓL VÁRNI…

Nem vagy te egy elveszett ember! – sosem voltál az

Minden okod megvan arra, hogy bízz magadban és pontosan azt add magadnak, amit igazából megérdemelsz!

Ha egy elkövetett hiba miatt kell lecseszned… vagy egy jó dolog miatt dicsérni kell önmagad, akkor azt megteszed… legalábbis jó esetben… amikor rugalmasan, megbocsátóan kezeled magad. Viszont, amikor erről a jó tulajdonságodról lemondasz és másoktól várod a megerősítést vagy ítéletet… amikor elismerés, szeretet függővé teszed magad… semmibe veszed a saját érzéseid… minden valós ok nélkül… szenvedni fogsz… vígasztalhatatlanul!

Válassz! Add meg magadnak, amit megérdemelsz! Azt add magadnak, amit megérdemelsz!

      10.HOSSZÚ ÉLET? MINEK?

Hosszú, boldog életre vágysz?

Jó… ennek a vágynak van értelme!

Akkor viszont mindenképp fel kell tenned a kérdést, hogy minek, hogy mi jelenti számodra a hosszú, boldog életet? Minek kell benne lennie, amiből képes vagy érzeni, hogy van értelem, hogy ez jó?

Azért akarsz hosszú életet, hogy újra és újra ugyan azokat a dolgokat tedd meg, amitől eddig is szenvedtél? Ennek nem sok értelme lenne!

De… ha olyan dolgokkal akarod megtölteni, ami neked örömöt ad, amik által érezni tudd és megélni tudod az örömöd, akkor NAGYON is van értelme! Neked ezt kell keresned és igen jó eséllyel eléred vágyad… mint mindig!

 1. TÖLTSD MEG TARTALOMMAL ÉLETED

Nem elég tudni, hogy mire vágysz! Nem elég szavakban önteni életed értelmét! Meg kell azokat élned!

Nem majd!

Nem majd, amikor elérted!

Akkor tudod elérni céljaid, amikor már a kitűzés pillanatában is teljes és maradéktalan örömmel töltenek el és ez az érzés egész utad során – érezhető módon – végig kísér!

 1. TEKINTS VISSZA!

NAGYON FONTOS! Mindenképp meg kell békélned gondolataiddal, tetteiddel és érzéseiddel. Amíg háborgás vagy megalapozatlan, ok nélküli kétkedés marad benned múltaddal kapcsolatban… Amíg nem éled át azt az igazságot, hogy egész életedben a lehető legtöbbet hoztad ki magadból… életedből… Amíg nem tudatosítod, hogy az akkori – legjobb – tudásod függvényében MINDEN tőled telhetőt megtettél… másokért… a lehetőségeid megvalósulásáért… addig folyamatosan égetni fogod azt a lelki erőd és egy kiút nélküli ördögi kör csapdájába zárod magad, miközben kivághatnád magad és megteremthetnéd a vágyott életed.

Ne a mai eszeddel, tapasztalatoddal akard megítélni múltadat! Úgy csak elégedetlenséget fogsz szítani!

Tanulj a múlt hibáiból! Úgy, hogy felfedezed lelked apró, lehelet finom intuícióit, iránymutatásait, melyekkel valóban elérheted a boldogságod, hosszú és egészséges életed!

Nem kell attól berittyentened, hogy felismerted magadban rossz tulajdonságaid, vagy azokat a magadra erőltetett, szüleidtől lemásolt viselkedési mintáidat, melyek hosszútávon egészen biztosan komoly testi tüneteket fognak megteremteni benned! -  vagy már teremtettek is

Hiszen lényegében bármikor módosíthatsz életed, egészséged alakulásán

Az érzéseid és tetteid következményeit pontosan megértheted ebből a könyvből!

 

 

 

 

HA megoldást szeretnél gondjaidra, ha tényleg szeretnéd megismerni önmagad és életed, akkor nézd így, fogd fel így: magadra ismertél… felfedezted, hogy ilyen rosszul is tudod kezelni dolgaid. Pótcselekvésekhez folyamodtál, miközben tisztán és világosan érezted, hogy helyettük mi a legjobb és mi adja neked a teljesség érzését.

 

A KITALÁLHATSZ HIBÁIDBÓL!

Tudom, jó lenne egy szemhunyásnyi idő alatt kikeveredni és visszatérni a rendes kerékvágásba, de igazság az, hogy erre csak a lehető legritkább esetben nyílik valós esélyed.

A valóságban úgy tudod megváltoztatni életed alapvető tulajdonságait, hogy egyrészt felfedezed és megérted azokat, majd ezekből okulva az ellenkezőjét teszed… legalább akkor, amikor eszedbe jut, amikor képesnek érzed magad rá… amikor képes vagy megélni a választásod örömét.

Nem mindig és nem minden körülmények között tudod vagy mered a jót választani és megtenni, de ebből még nem következik, hogy betegségekkel terhelt jövő elé nézel…

Miért?

Mert az is bőven elég a még be nem következett jövő megváltoztatásához, hogy akkor teszel jót, akkor fordulsz a jó érzéseket ébresztő és igaz cselekvéshez, amikor abban megtudod élni a teljességed és örömöd.

Ezek a sikerélmények – lassan, de biztosan – át tudnak szoktatni…. Pontosabban megtudják mutatni azt az örömöt, amit akkor érzel, amikor a benned élő igazságérzetre hallgatva cselekszel.

 

PÓTCSELEKVÉS HELYETT…

Ha tényleg megakarod változtatni az életed…

Ha tényleg el akarod kerülni a betegségek kialakulásában jelentős szerepet játszó pótcselekvéseket – ÉS MIÉRT NE AKARNÁD HELYETTÜK AZ EGÉSZSÉGET –, akkor mindenképpen érdemes megismerned tested és lelked üzeneteit, melyek pontosan megmutatják mit teszel jól és miben kell még változtatnod a boldogságod, teljességed és gyógyulásod érdekében.

 

MI NÖVELI A HOSSZÚ, EGÉSZSÉGES ÉLET ESÉLYÉT?

Mindenképpen tudatosítanod kell magadban a tényt, hogy oda mész, ahova nézel… Abból tudsz főzni, amit beszerzel… A végtelenségig sorolhatnám még az okosságokat, bölcsességeket, de sokkal hamarabb megérted a rád váró feladatot, amikor felfedezel egy igen egyszerű jelenséget:

 • Amikor eszedbe jut egy benned félelmet ébresztő érzés, pár percen belül gyengének, erőtlennek és kimerültnek fogod magad érezni…
 • Amikor valami örömteli dolgot idézel fel, élsz meg jelenvalóként, pillanatokon belül feltöltődsz, új élettel telsz meg… megoldhatónak látod a problémáidat… és elérhetőnek céljaid….

S, ez csak egy pár perc…

Eltudod képzelni, hogy mi történik testedben, életedben, amikor ezek az érzések nem csak pár pillanatig, nem csak egyszer-egyszer villannak fel, hanem huzamosabb ideig fejtik ki hatásukat?

Ha az aggodalmadra figyelsz, akkor hosszabb távol elszívja erődet és boldogtalanság, majd betegség üti fel a fejét… beleunsz életedbe és alig várod a megváltó véget…

Amikor viszont tudatosan figyeled és éled meg örömeid, azok a teljesség érzését, gyógyulást és hosszú életet adnak…

VÁLASSZ!

 

MIÉRT ÉLNEK SOKÁIG AZ AGGASTYÁNOK?

Tudod… a hosszú, egészséges élet titka mindig itt volt előttünk: azért élnek, mert van miért… van, ami táplálja testüket… lelküket…

Persze, nekik is vannak gondjaik, fájdalmaik vagy betegségeik… de… egyensúly van bennük a jó és rossz dolgaik között… és mindig képesek megélni a rosszra a jót, a bajra a megoldást, a betegségeik közben megélni a gyógyulás valódi, őszinte vágyát.

 

MINEK ÉLNÉL SOKÁIG?

Provokatív a kérdés. – elismerem

De…

Ez mit sem változtat a tényen: erre a kérdésre MINDENKÉPPEN válaszolnod kell! Még pedig olyan választ kell adnod, amit tényleg igaznak érzel. Azaz: teljes és maradéktalan jó érzéssel tölt el.

 

KÉPES VAGY SOKÁIG, BOLDOGAN ÉLNI!

De ehhez tényleg meg kell tanulnod élni!

Van, aki alapból tudja őszintén élvezni életét…

De az nem te vagy! Te nem tudod – legalábbis túlnyomó többségében – nem tudod élvezni életed… ami alapvető feltétele a hosszú boldog és egészséges életnek!

Ha alapból ilyen lennél, akkor nem olvastad volna el ezt a hosszú cikket!

Végig olvastad és ez legalább két dolgot feltételez!

 1. Lelkedben érzed, hogy letértél arról az útról, amelyiken valójában haladni szeretnél, amiről teljes meggyőződéssel érzed, hogy egy értelmes, gazdag, boldog és elégedett élethez vezet.
 2. Tanulnod kell azt az életfelfogást, életigenlést, ami a hosszú, boldog és egészséges élethez vezet.

 

Képes vagy! Ezt teljesen világosan érzed! Ha pedig érzed… igaznak érzed, akkor el is tudod érni!

Igaz… ehhez még segítségre van szükséged…

Igaz… ez a segítség, ez az értő segítség jelen van az életedben! Már „csak” észre kell venned és élned kell vele, hogy tényleg elérhesd a hosszú, boldog és egészséges életet!

Szóljon hozzá!