Mi köze van a szösznek a lelki állapotunkhoz?

 

Egészen biztos vagyok benne, hogy ezerszer elgondolkodtál már azon, miért élsz meg egy dolgot az egyik pillanatban örömtelinek, a következőben pedig terhesnek. Hogy miért tölt el a szeretet érzése olyan szárnyalással, hogy a következő pillanatban megfosszon minden eddigitől és semmissé tegye azt? Vajon miért van az, hogy akiért rajongtál, ugyan attól személytől a másodperc tört része alatt, már a puszta gondolatára is gyomrod fordul fel?

 

Gondolkodj!

 

Van olyan lelki állapot, melyben minden apró szöszt észreveszel… egész pontosan, amikor nyitott és felszabadult vagy, kisgyermek módjára csodálkozol rá az élet legapróbb kis szösszeneteire is. S, amikor ilyen rácsodálkozó vagy, egy apró kis morzsa is mérhetetlen melegséggel, örömmel tölt el. Ebben az állapotban a legelemibb dolgokban is képes vagy meglelni a csodát, az élet megismételhetetlen szépségét. Teljesen mindegy, hogy magadban, másban, a világban találod-e meg. Egyszerűen keresi a szemed, csak kutatja szíved a melengető élményeket…

 

Míg egy másik lelki állapotban egy elefánt mellett is képes vagy elmenni… ez egyébként egy cseppet sem rossz… viszont nagyon fókuszált állapot… Csak egyetlen dolog lebeg szemed előtt, így minden más kiesik látókörödből.

  • Azt akarod látni, hogy…
  • Azt akarod hallani, hogy…
  • Azt akarod érezni, hogy…

Beszűkülsz… hatékonyan csak egy dologra tudsz összpontosítani és minden más érték, érzés vagy figyelmeztető jel mellett el fogsz siklani. Ami egyrészt jó, mert nem lovalod bele magad olyanba, ami elvenné az erőd, de ezzel együtt nem fogod észre venni az égbe kiáltó figyelmeztető jeleket sem, mert…

  • Nem akarod látni, hogy…
  • Nem akarod hallani, hogy…
  • Nem akarod azt érezni, hogy…

Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is, így aztán hiába is igyekszünk megszabadulni ezen lelki állapotunktól. Nem fog menni, mert mindkét lelki állapot egy csomó előnnyel is járhat. Megpróbálkozhatunk megszabadulni attól, hogy csak a jót vegyük észre vagy csak a rosszat, de ha jobban a mélyére hatolunk, akkor egyszerre látjuk jó és árny oldalát is… és ha mindkét tulajdonsággal rendelkezik, akkor az azt jelenti, hogy lényünk/elménk egyik része szabadulni akar, míg a másik megtartaná a sok előnnyel járó tulajdonságunkat.

Hol a szösz jó, hol pedig a rossz oldalát éljük…

S, közben csak Mi magunk voltunk, és semmi sem változott… legalábbis látszólag

Csak Te, aki a dolgokat figyelte és kiválasztotta, hogy megkeresi-e a csipetnyi rosszat… elmegy-e a hatalmas jó mellett… vagy… megkeresi a legkisebb jót is, vagy semmibe veszi földindulás szerű változásokat és tovább éled az életed…

Az érzések, azok a fránya, hol túl, hogy pedig alul értékelt, de helyén alig kezelt érzések változtak… bennünk… pontosabban: amelyekhez viszonyítjuk megéléseinket. Ha az érezzük fontosnak, hogy a rosszat, a hibát vegyük észre, ha pillanatnyilag az nyugtat meg minket, akkor csak arra fogunk figyelni… Ha pedig azt érezzük megnyugtatónak, hogy a megoldásokat, a pozitív dolgokat vegyük észre, akkor azokra fogunk fókuszálni. De hangsúlyozom: a dolgok megélése csak azon múlik, hogy milyen lelkülettel keressük a válaszokat. Tehát: mi a fontos számunkra.

Hogy, hogyan éljük meg jól az apró szöszt?

Igazából teljesen mindegy!

A lényeg úgysem ebben van.

A veleje az, hogy tudjunk váltani a megélések között, hogy legyünk annyira felszabadultak, rugalmasak, hogy képesek legyünk váltani, fókuszt váltani és azt megélni, ami éppen a teljességet adja.

Van, hogy összekuszálódnak bennünk a sarokpontok és, vagy elfelejtjük, vagy nem tudjuk meghatározni az aktuális prioritást, de ekkor is van számtalan segítség… és ezek közül csak egy a Lélekrajz elemzés módszere vagy az Angyali érzések kártya által tudatosított érzések tűpontosan megmutatják, hogy egy probléma vagy betegség kellős közepén milyen érzések segítik vagy gátolják a megoldáshoz vezető utad.

 

Ha még maradt benned - vagy ép ellenkezőleg, most ébredt Benned – kérdés, akkor látogasd meg a youtube csatornámat -katt a névre- (Pósa Ferenc ), ahol rengeteg kérdésedre kapsz választ.

Érdekelnek a kiadványok!

Szükséged van a könyvre?

Érdekel a betegség mint pótcselekvés c. könyv!

Szóljon hozzá!