Meddőség vagy mégis jöhet a baba?

Meddőség vagy mégis jöhet a baba?

…a terméketlenség egy igen jelentős részében nincs szervi elváltozás. A fájdalmasan elfogadhatatlan és „megmagyarázhatatlan” állapot gyökere és megoldása valójában máshol található.

Ebben az írásban feltárom a terméketlenség valódi lelki okát és megoldást kínálok arra, hogy önmagad gyógyítója légy és komoly esélyed nyíljon a várva várt baba megérkezésére.

JÓL TUDOD MIVEL JÁR A MEDDŐSÉG ÍTÉLETE…

… hogy milyen testi-lelki szenvedést képes okozni, hogy összes törekvésed ellenére sem teljesül a mindennél nagyobb vágyad. Különösen úgy, hogy ennek még – igazából – orvosilag alátámasztható indoka sincs… és közben lelked legmélyén is érzed, hogy elérheted… és végtelen örömmel tud egy pillanat alatt eltölteni… nem véletlen tehát, hogy képtelen vagy magadból kitörölni!

 

OKA VAN ANNAK, HOGY NEM JÖN A BABA…

…annyi mindent kipróbáltál és „mindenben” próbálod megtalálni az igazságot és a megoldást és amikor az mégsem váltotta be a hozzáfűzött reményt és csalódást okozott, akkor sem tudtad feladni és minden „huhogás” ellenére kitartasz vágyad mellett. Ennek pedig jó oka van!

Hiszem, amire tiszta szívvel vágytál, amiért tettél, aminek teljesülése rajtad múlt, az mind elérted! CSODÁK ÚTJA

 

KÖZELÍTSÜK MEG KÉT OLDALRÓL A MEDDŐSÉG KÉRDÉSÉT:

AMIKOR MÁR SZERVI BAJ IS KIALAKULT:

Ebben a cikkben csak érintőlegesen ismertetem a már fizikai elváltozásokkal is járó lelki okokat, de ha igényed van rá és jelzed, akkor nagyon szívesen bővebben kifejtem a Betegség, mint pótcselekvés című bestseller könyvemben leírtakat.

Peteérés hiánya… hormonzavar, amit a pajzsmirigy, a mellékvese diszfunkciója vált ki.

Képes vagy befolyásolni testi folyamataid!

Érzéseid irányítják, befolyásolják tested működést! Amennyiben nincs peteérésed, az a valódi hozzáállásodat tükrözi.

Mit teszel azért, hogy megvédd vágyaid örömteli megélését és azért, hogy szervezeted támogassa az egészséges peteérést?

Elzáródott, roncsolódott petevezeték

Elzáródik, amikor hosszú távon nem mered – örömmel – megélni a benned élő anyaságod. Azaz: anya ≠ azzal, hogy milyen értékes vagy valójában

Endometriózis…

… mögött a túlzott anyává válni akarásod a betegséget kiváltó ok.

Endometriózis, Meggyógyulhatsz.

Endometriózis Lelki oka és a gyógyulás... 

 

Ciszta/PCOS

Ebben az esetben valójában azt jelenti betegséged, hogy nőségeddel, anyaságoddal kapcsolatos aggodalmaidat, problémádat megpróbáltad – önmagad elől is – elrejteni… nem létezőként kezelni.

Korai menopausa…

…alakulhat ki, amikor – valójában – fel akarod adni anyai vágyaid, amikor le akarsz mondani arról, hogy anya légy.

Cukorbetegség…

…mögött a meg nem élt öröm állnak… egész egyszerűen nem tudod, nem mered megélni azon örömeidet, melyeket egyébként nagyon is megérdemelnél.

Fertőzés vagy annak szövődménye

HA emiatt nem tud megfoganni a baba, akkor ebben az esetben a mögöttes lelki kiváltó ok az, hogy valaki megpróbálta elfogadtatni veled, hogy már nem lesz gyermeked… és ahelyett, hogy kiálltál volna vágyaid mellett, ellene és szavai ellen kezdtél harcba…reménytelenül

 

FÉRFI oldalról megközelítve:

Alacsony spermium szám

Ugyan az vonatkozik ide is, mint fent. Valódi érzelmi állapotodat képezi le spermium számod. Azaz: pontosan leképezi, hogy milyen erős benned az élni vágyás és megtermékenyítő képességed… Vagyis: jól adod át párodnak teremtő gondolataid, ötleteid vagy vágyaid.

A rá adott reakció…

…pontosan megmutatja, hogy társad maradéktalanul el tud-e téged – egész – lényed fogadni, vagy akaratlanul is, de azt érzi, hogy bele akarsz avatkozni az életébe és védekezik ellened… illetve – jelen esetben – az örökítő anyagod ellen.

 

AMIKOR NINCS SZERVI ELVÁLTOZÁS – és mégsem jön a baba

Az emberek döntő többsége el sem tudja képzelni milyen érzelmi hullámvölgyeken kell keresztül vágnod és megőrizned vágyad. Akkor meg különösen igaz lesz ez, amikor semmilyen testi elváltozás nem indokolja a fogantatás elmaradását.

EMLÉKEZZ! Ha ennyi vizsgálat után sem mutatható ki fizikai elváltozás, akkor mindenképpen tudatosítanod kell magadban, hogy az akadály mélyebben, lelki szinten keresendő! – a megoldással együtt

Amint megérted problémáid valódi kiváltó okát, azt is megismered, mit és hogyan kell tenned a gyógyulásodért.

Tudj meg többet a betegségek leki okáról!

Életünk, reakcióink legnagyobb motivációja

az érzés.

Életünk minden egyes mozzanatát, megélését és a világ dolgaira adott reakciónkat a pillanatnyi érzéseink határozzák meg.

Így, amikor valójában jókedvűek vagyunk, minden bennünket ért ingert könnyedén veszünk, de amikor csak tudat alatt is feszültek, ingerlékenyek vagyunk, amikor valamilyen érzés nagyon hiányzik életünkből és „lelkünk éhezik”, akkor fokozott reakciót fog belőlünk kiváltani a legapróbb rossz is.

Nem kell ecsetelnem, hogy mennyire összefacsarodik szíved, amikor mindenütt babákat látsz, amikor barátnőid fülig érő szájjal a Facebookon posztolgatják kerekedő pocakjukat vagy megszületett babájuk bájos képeit.

S, akkor még nem is említettem azokat a jóakarókat, akik időnként bekérdeznek és kedveskedve tudakolják, hogy miért nem akarsz még gyereket, amikor annyira itt lenne már az ideje…

Szerinted ezek az érzések gyakorolnak/gyakorolhatnak-e rád valamilyen befolyást?

Azt hiszem könnyű belátnod, hogy nehéz erre nemet mondanod!

 

AMIKOR NEM FOGAN MEG

… akkor bizony valamilyen konkrét érzés hiányzik belőled, valamilyen konkrét érzést nem tudsz megélni vagy egyikőtök se, vagy csak a párod, de olyan erősen, olyan mélyen és intenzíven élni meg, hogy az mindkettőtök teremtő erejét hazavágja.

Valamilyen konkrét érzés hiányzik belőled, amit nem tudsz megélni, hanem az ellenkezőjét… de mi is ez? Mik is ezek?

 

HA NINCS TESTI OK, AKKOR MI JÁTSZIK KÖZRE A MEDDŐSÉGBEN?

FÉRFI

Nincs meg benne az a jó érzés, hogy jó apa tud lenni… hogy férfi… hogy valódi férfi, ami senkitől és semmitől sem függ, hanem alapból az… és ez nem szorul semmilyen bizonyítékra.

Tudom, nehéz elfogadni, hogy jó anya vagy.

Nem leszel!

Nem lennél!

Az vagy! Már most!

 

TYÚK VAGY A TOJÁS

Nem mindig kideríthető – és igazából nem is igen számít – hogy a kedvetlenség/depresszió játszik-e közre vagy azért vagy kedvetlen/depressziós, mert nem jön a baba… a lényeg úgyis az, hogy ki kell törnöd ebből az ördögi körből és el kell érned azt a lelki állapotot, amiben a teljes elengedettséget, felszabadultságot tudod – maradéktalanul – megélni.

 

TÚLZOTT „IMMUN” REAKCIÓ

Amikor nem tudod miért, de egy pillanat alatt ugrassz egy gesztusra, kérdésre vagy egyszerű megnyilvánulásra… Különösen akkor, amikor belülről nem vagy nyugodt, valami szétfeszít vagy iszonyatosan hiányzik valami, amit elérhetnél ugyan, de még beszélni sem akarsz/mersz róla. Főleg nem örömmel, vággyal… Amikor nem érzed magad a helyeden, amikor aggodalom van benned, a baj bekövetkeztének legapróbb kis jelére is felfortyansz és teljes energiáddal a vágyaidra veszélyt jelentőre rontasz… de minimum elfordulsz tőle, hiszen hited, félelmeid szerint nem azt és nem úgy kapod, ahogy azt szeretnéd.

Az ilyen lelki állapotban – természetes, hogy hangulatod komoly hatással van tested reakcióira is – akarva, akaratlanul, de ellent fogsz állni társadnak… MINDEN szinten! Különösen akkor, amikor ezek a feszélyező érzéseid felerősödnek benned.

A lelki ellenállást pedig magával fogja hozni a testi is.

Védekezni fogsz ellene! – erősen, vagy csak alig észrevehetően, de mind lelki, mind fizikai szinten vonakodni fogsz elfogadni- befogadni őt.

Olyan ez, mint egy autoimmunbetegség… amikor a szervezet tévesen azonosítja be az ellenséget és rossz célpontot támad.

Amikor egyikőtök esetében sem beszélhetünk olyan szervi elváltozásról, ami kizárná a megtermékenyítést, ki kell zárni az ilyen téves immunreakció esélyét.

MINDKÉT részről…

Legfeljebb a férfi esetében ellenkező előjellel kell értelmezni. Azaz: nem mer adni – felszabadultan – mert egészen biztosan bele fog kötni társa… legalábbis ez az érzés bujkál benne…

 

OTTHONRÓL HOZOTT LELKI JELLEMZŐK

TE vagy ilyen, vagy csak magadra erőltettél valamit – szüleidről másolva – ami NAGYON nem te vagy?

Ezt nagyon könnyen kiderítheted!

Ami Te vagy, az mindig csendes örömmel tölt el… ilyen vagyok és kész…

De ha „csak” lemásoltad édesanyád/édesapád valamilyen viselkedését… (jelen esetben) a gyermekekkel kapcsolatban, akkor nagyon rossz érzések ébrednek benned azzal kapcsolatban, hogy „ilyen vagy”…

Azonban nem pusztán a felébredő rossz érzések okolhatók, hanem a rá adott – eltúlzott – következtetések és reakciók.

 

MIT HOZOTT, MÁSOLT A LEENDŐ ANYA?

Pl.: mondjuk azt másoltad le, hogy soha nem lehetsz elég jó anya, hiszen édesanyád soha nem érezte, soha nem élte meg és nem osztotta meg ennek örömét, hogy jót és eleget tud adni… Nem az a kérdés, hogy tudott-e, hanem az, hogy ő ezt megtudta-e élni, eltudta-e fogadni.

Te pedig simán lemásolhattad róla ezt a kisebbrendűségi érzést. Magyarul soha nem mered elhinni és megélni, hogy jó anya tudsz lenni, aki elég jót tud adni és erre a „tényre” tudat alatt adhatsz olyan reakciót, aminek egyenes következménye az átmeneti terméketlenség… Ami viszont kezelhető és megoldható.

MIT „ÖRÖKÖLT”, MÁSOLT A LEENDŐ APA?

Ő azt másolta le, hogy soha nem mondhat, nem tehet olyat, amit élete párja értékelne benne… legalábbis pontosan ezt (meta)kommunikálta az apa, amit gyermeke a lehető legrosszabb módon másolt le és ami miatt most nem képes elhinni, hogy jó apa. Ez a rossz hangulat pedig kiváltja – mondjuk – a spermium szám csökkenést.

 

KÉNYSZER, VAGY TÚLZOTT NYOMÁS ALATT…

… lényegesen csökken a fogamzó képesség mértéke. – és itt teljesen mindegy, hogy a „CSOK”, a párod, a szüleid vagy a saját túlzott mértékű teher miatt-e, a lényeg, hogy amikor túl nagy rajtad a nyomás, olyan mértékűen válsz feszültté, hogy az igen jelentős mértékben csökkenti szervezeted (jól) működő képességét.

Tudod, nehéz lehet ezt elfogadni, de gondolj életed bármelyik területére!

Fontos vizsgáidra vagy egy olyan élethelyzetre, amiről azt érzed egész hátralévő életed múlik rajta!

Ezek a túlzott nyomást rád rakó, vagy benned fokozott feszültséget ébresztő szituációk egészen addig rontanak teljesítő képességeden, míg teljesen ki nem fáradsz és le nem nyugszol annyira, hogy megszabadulj az elviselhetetlen mértékű terhedtől és feltudd magad szívni, vagy míg el nem kezded élvezni azt, amit éppen csinálsz. És éppen ebben rejlik a fogantatás esélyének növelése! Élvezd azt, amit csinálsz! Ne számítson, hogy mi lesz… csak most legyen jó… hisz ez felszabadít!

 

A KORNAK SEMMI KÖZE…

…legfeljebb a belső kornak… hogy te mennyire érzed magad idősnek… fiatalnak…

Persze, amikor rossz a hangulatod és le akarsz mondani legnagyobb vágyadról, akkor lehetsz annyira kedvetlen, hogy azt hidd már túl késő… de ha ez rossz érzéssel tölt el, akkor tudatosítanod kell magadban, hogy ez HAZUGÁSÁG és az IGAZSÁG egészen más. Erről többet itt tudhatsz meg: igazság

Egy fárasztó, aggodalmakkal teli nap végén simán érezheted azt, hogy iszonyatosan öreg vagy és bizony ezt a lelki állapotot tested hűen lefogja képezni és jártányi erőd is alig lesz… de abban a pillanatban, hogy valami – jó és örömteli – megérint, egy pillanat alatt új erőre kapsz és fialatos lendülettel veted magad az előtted álló tevékenységbe… S, pontosan ezt az új lenületet adó kedvet kell megkeresned akkor is, amikor azt akarod magadnak bebizonyítani, hogy túl öreg vagy te már a gyermek vállaláshoz! – főleg akkor kell ezt tenned, amikor mindennél jobban vágysz még rá

 

A MEDDŐSÉG ELLEN VAGY A FOGANTATÁSÉRT?

Látszólag nincs nagy különbség, de ne tévesszen meg a látszat! Amikor valami rossz ellen harcolsz – még ha csak fejben is – rossz érzést ébreszt fel benned és minél többször jut eszedbe az, ami ellen harcolni akarsz, annál inkább csak ez a rossz tölti be elmédet és annál inkább az a rossz érzés hatalmasodik el rajtad (ODA MÉSZ, AHOVA NÉZEL.). Igaz… ez fordítva is jellemző… Minél többet és alaposabban foglalkozol valami jóval, minél tovább adsz neki életet, annál inkább ver gyökeret életedben és szökken szárba és teremtődik meg a valóságban.

Minél többször élsz át valami jót, minél többször gondolkodsz, álmodozol a gyermekáldáson, annál inkább felszabadulsz (lelkileg is) és építed pozitív jövődet.

 

TELJESÜLHET IS VÁGYAD

Miért is kéne így maradnia, ahogy most van!

Az orvos segítség fontos és kihagyhatatlan, ha a hagyományos tudomány már elment képességei, lehetőségei határáig és már nem számíthatsz onnan pozitív változásra… De… ettől még nem mondhatsz le vágyadról!

Különösen akkor nem, amikor egyrészt képtelen vagy elfogadni az ő ítéletüket, másrészt amikor lelked mélyén érzed, hogy van megoldás problémádra és elérheted teljességet adó kívánságod.

De… fontos tudnod, hogy ez csak akkor hoz eredményt, amikor valóban ezt át is tudod érezni. Nem „pusztán” bedumálod magadnak, miközben nem hiszed, nem tölt el valódi jó érzéssel.

Most mindennél fontosabb az őszinteség!

Nem baj, ha még nem mered érezni, hogy össze fog jönni a vágyott baba! De keresd ráutaló jeleket és bizonyosságokat. A megvalósuló vágyak előjeleiről mindent megtudhatsz innen

A baj az, ha becsapod magad. Mert akkor valóban csak egy soha meg nem valósuló álmot fogsz kergetni… reménytelenül…

Amikor viszont hajlandó vagy az őszinte „beszédre” – „szavaid” felszabadító örömmel töltenek el – a lehető legnagyobb esélyt teremted meg vágyad teljesülésének esélyét.

 

MIRE FIGYELJ, AMIKOR BABÁRA VÁGYSZ?

Ne a gyerek fogantatása lebegjen szemed előtt! Ne a gyerekre figyelj, mert a sok jó érzés mellé most még nagyon sok rossz is párosul és a szervezeted a rosszat veheti alapul és megint védekezni fog ellene!

Tudom, nem könnyű megállni…. de van rá mód, hogy jól csináld!

Ne az esetleges vetélésre figyelj, mert ezzel a félelemmel tovább fokozod annak esélyét, hogy újra bekövetkezik.

Valami pozitívra, örömtelire kell fókuszálnod. De pontosan olyanra, ami ezt a félelmet MARADÉKTALANUL feledésbe küldi és írmagja sem marad, csak a… tölti ki életed.

Ne arra figyelj, hogy mikor lesz már, miért nincs már… hiszen ezek egyre távolabb visznek attól a jó érzéstől, amit egyébként célodul tűztél ki!

Oda mész, ahova nézel!

Azt teremted meg életedben, aminek életet adsz!

HOGYAN ÉS PONTOSAN MIRE FIGYELJ?

Ne a leendő babára, ne a születendő gyermekre!!!

Amíg be nem teljesül vágyad, addig MINDIG megjelenhet mellette a rossz érzés is. Így gyakorlatilag belekódolnád az elkerülni szándékozott félelmed, ami az első hangulat ingadozásod alkalmával azonnal fel fog erősödni és elsöpri teremtő vágyad.

A „körítést” éld meg!

A lehető legrészletesebben!

Azaz azt, amit számodra jelent a gyermek! – nem azt, amit jelentene!!!

Azt kell megélned, a lehető legnagyobb mértékben, hogy:

  • Milyen jó élmény megélni – már magát – a szülőség gondolatát is…
  • Hogy milyen sok jó van benned, amit megtudsz osztani…
  • Hogy mekkora boldogságot tud adni az anyaság/apaság érzése…

A példákat a végtelenségig lehetne sorolni, de a lényegen mit sem változtatna: azt és úgy kell megélned – itt és most – hogy az maradéktalan jó érzéssel tölt el… Na jóóóóó… most nem mondtam igazat… vagy nem pontosan fogalmaztam! Akkor viszont mindenképp az örömöt, a maradéktalan, teljesen betöltő örömöt kell megélned, amikor a fogantatáshoz szükséges legizgalmasabb pillanataid éled!

TE TEHETSZ ÉRTE!

Nagyon is sokat!

Tudod honnan lehet ezt tudni?

ÉRZED!

Életedben leginkább azok a célkitűzések következtek be, amiket érzéssel tudtál megtölteni. – jóval vagy rosszal…

Érzéseid összessége az anyaságodhoz való viszonyod határozza meg.

A valójában megélt érzéseid hatással vannak testi folyamataidra és fogamzó képességedre!

A VÁGYOTT GYERMEKHEZ VEZETŐ ÚT

Gyermeket szeretnél?

Jó!

Akkor meg kell keresned azokat a „fűszereidet”, melyek által valóban fel tudsz szabadulni – testileg/lelkileg – mégpedig olyan mélyen, hogy teljesen elernyedt, áldott állapotba kerülj… a szó szoros és átvitt ételmében is

Kételkedhetsz! – szíved joga

Kételkedhetsz benne, hogy eltudod érni vágyad! De jusson eszedbe: azért ébredt szívedben ez az őszinte vágy, mert elérhetőnek érzed… ebben pedig kaphatsz/kaphattok segítséget… de tudnod kell: a valódi segítséghez kevés az, hogy hinni akarsz! Akkor és onnan tudsz valódi segítséget kapni és csak akkor teljesül vágyad, amikor szíved mélyén érzed, hogy van segítség… és ez a segítség jó érzéseket ébreszt…

Mondhatod, hogy ez az egész butaság, mert az érzéseimen, a felfogásomon semmi nem múlik, de amikor jobban megvizsgálod már magad mögött hagyott életed és levonod a megfelelő tanulságokat, akkor mindenképp rá fogsz ébredni, hogy IGEN, nagyon is sok múlik azon, ahogy megélem a dolgaim.

Légy szíves tartsd szemelőtt, hogy mindig „valami” által tudod elhinni, átérezni, hogy alkalmas vagy… valami által válik képessé a szervezeted… és ennek megtalálásához hathatós segítséget kaphatsz azzal, hogy megismered valódi érzéseid… és mozgató rugóid, éltető erőid

 

BELERAGADTÁL, DE NAGYON IS VAN REMÉNY…

Van, amikor észre sem veszed, hogy nem jól működik életed… csak a következményeit viseled…

Van, amikor olyan mélyen beléd ivódik egy kedvet, életerőt emésztő gondolat, hogy egyedül csak nagy nehézségek árán és sokára tudsz kikeveredni belőle…

Van, amikor, olyan szemtelenül egyszerű a megoldás, mégsem látod…

A LÉLEKRAJZ ELEMZÉSsel SEGÍTŐ BESZÉLGETÉSsel nagyon pontosan feltérképezhető, hogy egész pontosan mi van benned, ami jelentős mértékben növeli meg az annyira vágyott baba megszületését.

Nézz a szívedbe!

Tisztán és világosan érzed a megragadható lehetőséget… az élet számodra fenntartott nagy ajándékát… a siker lehetőségének semmivel össze nem téveszthető érzését, de ehhez meg kell ragadnod azokat a lehetőségeket, melyekkel eddig nem éltél… mégis ott belül érzed: segítséget jelent.

Van Kiút,

Van Gyógyulás.

Szóljon hozzá!