Hogyan védekezz a vírus ellen? – lelkileg

vírus1

Ebben a zűrzavaros, elbizonytalanító időszakban teljesen természetes, hogy sor megelőző intézkedést teszel a megfertőződés és a komolyabb lefolyással járó betegség kialakulása ellen. S, még az is feszültséget okoz, hogy harcolsz valami félelmetes, ismeretlen ellen, hogy újra megteremtsd a biztonságot adó világod.

Most az a természetes, hogy maszkot viselsz, távolságot tartasz, a lehető legjobban csökkented kontaktjaid számát, gyakran mosol kezet, vitaminokat szedsz és összességében is jobban véded az egészséged. - és ez így van jól

Egy megfertőződést sem tudsz azzal elkerülni, hogy nem hiszel benne!

A tagadásnál, a figyelmen kívül hagyásnál többre van/lesz szükséged! Még akkor is, ha nincs 100%-os védelem a coronavírus ellen. Nincs tökéltes biztonságot nyújtó védekezés vagy megelőző intézkedés, de nagyon sok mindent tehetsz, hogy a lehető legkisebbre csökkentsd a megfertőződés kockázatát és legnagyobbra az enyhe lefolyás vagy a gyors gyógyulás esélyét.

Az itt következő listát kifejezetten a Covid-19 (coronavirus) vírus fertőzés mögött lévő lelki okokhoz igazodva állítottam össze részedre.

 1. Hiába is akarod kizárni életedből:

Mostanság sok (káros)stresszig fokozódó inger ér, ami – ha nem figyelsz rá – könnyen elhatalmasodhat rajtad és felemésztheti mindazt az élet és tetterőt, amit aprólékos munkával összeraktál.

Ennek káros hatásaival mindenképpen kezdened kell valamit! DE NE harcolj ellene, mert az további nyomást helyez rád!
Tudatosan figyelj a kompenzációra, az egyensúlyod visszanyerésére.

Amikor ér valami idegesítő behatás, keress mellé egy azonos értékű jót. – ugyan abban a témában

 1. Élvezd az életed!

  – amennyire és amiben csak tudod

Most nagyon nem elég azon agyalni, hogy mit nem lehet, mi az, amitől megfosztott a kialakult helyzet…

Most arra kell figyelned (TUDATOSAN), hogy az adott körülményeid között új örömöket, új sikerélményeket találj. Olyanokat, amelyek teljes mértékben eltudnak lazítani, amiknek maradéktalanul áttudod magad adni.

Ez teljesen kifogja tölti figyelmed és minden más távol marad tőled.

 1. Ne keverd össze a tüneteket!

Muszáj emlékezned, megkeresned és megkülönböztetned azokat a tüneteket, érzeteket, melyek időről-időre részei voltak már az életednek. – és ismered őket

Válogasd szét őket!

Ne pánikolj!

Nyugodj meg!

Téged olyan fából faragtak, hogy minden elédkerülő feladatot – feltéve, hogy örömöd leled benne – megtudsz oldani!

 1. Ne törekedj bika erős immunrendszerre!

Azzal még önmagad ellen is fordulhatsz!

Ellenben olyan védekező mechanizmusért tegyél, ami képes megkülönböztetni a jót, a rossztól, a támogatót, a károstól. Immunrendszered képes lekövetni hangulatod és le is követi tudatállapotod!

Amikor belül laza vagy megnézed mivel kapcsolatban védekezz és mit engedj be életedbe (bátran) – ezt a beidegződést, hangulatot leköveti szervezeted minden katonája/sejtje is.

 1. Legyél egy rugalmasabb

  „gyermekibb”, JÁTÉKOSABB!

Ez egészen biztosan fel fog villanyozni, meg fog újítani… Nem csak téged, de az immunrendszered is. – és pont erre van szükséged

 1. Vésd az eszedbe:

  az semmit sem jelent, hogy bizonygatsz és bemagyarázol magadnak valamit!

Csak az számít, csak arra tudsz alapozni, amit igaznak érzel…

Légy őszinte, mert csak így van jó esélyed megoldani a problémáid.

Csak így érzed, hogy magadért teszel és így érzed, hogy megérdemled a szabadságot. Csak így leszel felszabadult és így működik leghatékonyabban az immunrendszered is.

 1. Ne állj ellent!

  Ne akard magad kő keménynek mutatni!

Magadat úgysem csaphatod be. – hosszútávon semmiképp

Legyél inkább olyan, aki érzi: képes megoldani… bármi jön. Ehhez pedig az ad leginkább erőt, hogy bízol magadban… és a már eddig is elért számtalan sikeredben.

Erősítsd az önbizalmad!

Keresd életed azon dolgait, melyek által érzed: bízhatsz magadban.

Azt mond és éreztesd magaddal, amit megérdemelsz.

 1. Félj!

De figyelj rá, hogy a félelmed ne elvegyen, hanem éberen tartson!

Félj!

De tartsd szem előtt: azért ébredt benned ez az érzés, mert van okod figyelni… ébernek, kételkedőnek lenni és felkészülni az előtted álló feladatra.

Félj, de csak annyira figyelj rá, hogy inspirálni tudjon, hogy erőt, dacot és élni vágyást szítson.

Az érzéseid ne bezárjanak, hanem felszabadítsanak és felszínre hozhassák tudásod, bizonyosságod: megtudod oldani, képes vagy rá… ahogyan eddig is…

 1. Keresd az igazságot!

Mindenben… de legfőképpen az egészségeddel kapcsolatban.

Emlékezz!

Csak az az igazság, amit annak is tudsz megélni, ami maradéktalan jó érzéssel tölt el és érzed a teljességet.

Tehát azokat az egyszerű, de mindennél fontosabb igazságokat keresd, melyek tovább visznek.

Például:

  • Bevagyok ijedve, de keresem a nyugalmam.
  • Kikészítenek a hírek, ezért meghallgatom szeretteim örömteli élményeit.
  • Tele vagyok aggodalommal, de figyelem azokat a jeleket, melyek megnyugtatnak.
  • Bizonytalanná váltak a bevételeim, de érzem, hogy képes vagyok megoldani.

10.Érezd át, hogy minden tőled telhetőt megteszel, annak érdekében, hogy kiszakadj a zavaró világodból és teremts egy melengető, figyelmes családi légkört, ahova jó hazatérned, jó benne megpihenned és ahol biztonságban érzed magad. Ez a miliő segít megszabadulni a stressz következményeitől, feltölt és erőt ad. Erre pedig mindennél jobban szükséged van. Hiszen ez ad értelmet életednek és törekvéseidnek.

 

Tedd meg magadért mindazt, ami örömmel tölt el, hiszen minden, amit az örömödért, a jó kedvedért teszel és teljesség érzéséért teszel az erőt ad és pontosan ebből táplálkozik immunrendszered minden apró katonája, „akik” küzdenek a betolakodó vírusok ellen az egészségedért.

Emlékezz és vésd jól elmédbe: amikor jó kedvvel, örömmel vagy éppen őszinte tettvággyal indultál neki megoldani az előtted álló kihívásokat MINDIG sokkal könnyebben, leírhatatlanul könnyebben és lényegesen nagyobb eséllyel oldottad meg vagy érted el őket! Most lehet, hogy ez a legtöbb, amit tehetsz! Ezekkel a betartott viselkedésekkel esélyt adsz magadnak és szervezetednek… JÓ ESÉLYT

Figyeld a jelentkezéseim, mert napokon belül megosztom Veled azokat ismereteket, melyekkel könnyebben tudod a betegséget a hátad mögött hagyni és meggyógyulni!

 

Olvasd el a további blog bejegyzéseim is, mert még jó néhányban foglalkozom a témával.

Szóljon hozzá!