Egy egészen kis apróság is képes új életbe terelni

Egy egészen kis apróság is képes új életbe terelni

Elég egy téves SMS és megváltozik az estéd

Felfoghatatlanul sok olyan lelki állapot úgy tud gyökeret verni gondolataink között, hogy képtelenek leszünk elfogadni: ezer lehetőségünk, esélyünk van változtatni életünkön és képesek vagyunk, olyan helyzetet teremteni, melyben megváltozik felfogásunk és nem csupán kiszabadulunk a fojtogató csapda helyzetünkből, de végre tele tudjuk szívni tüdőnket friss, éltető levegővel és újra megtudjuk élni teljes teremtő erőnk minden örömét.

Pár példa a robbanásszerű változásokra!

Egészen biztosan megtörtén veled is, hogy gyermekként teljes lelki nyugalommal vagy éppen földöntúli boldogsággal arcodon, szüleid tudta nélkül követtél el valamilyen kisebb, nagyobb csínyt… és mocskos módon élvezted a szabadságod, a pillanat szülte végtelen felhőtlenséget…

Míg le nem buktál!

Milyen kevés is kellett ahhoz, hogy egy szempillantás alatt semmibe tűnjön a féktelen jókedved?

Csak egy ajtó nyitás, egy szülő pillantás… egy rajta kapás vagy lefülelés… és vége volt…

Látod?

Nem is kell olyan sok agyafúrt ötlet, hogy alapjaiban változzon meg az életed.

 

18+

Nézzünk egy másik – feltételezett – szituációt, ami a valóságban SOHA nem fordulhat elő! – veled

Felnőtt vagy… élni akarsz a testiség nyújtotta örömökkel – nem a zugevésre gondolok, bár az is lehetne jó példa… csak eddig a pillanatig nem jutott eszembe – és stikában, meg nem engedhető kapcsolatba keveredsz…

Hihetetlenül fogod élvezni a társasága nyújtotta örömöket, míg ki nem nyílik az ajtó és meglátod a…

Ugye, hogy egy pillanat alatt – még így, belegondolva is – megváltoztatja a hangulatod?

Rendőr

Csendes, nyugodt éj, ne adj isten a covid-19 miatt kijárási tilalom van…. Ja nem… beszélek butaságokat… csak lakhely elhagyás…

Késő éjszaka munkából igyekszel haza… a fél városon átvezettél, de egy autóval sem találkoztál… a lámpa pirosra vált, de te tudod, hogy nem jön semmi és senki… és nem is jöhet… a legnagyobb lelki nyugalommal áthajtasz a piroson… és talán még egy kis büszkeség is dagasztja mellkasod, hiszen spóróltál fél percet, és ennyivel is korábban érsz haza… de ebben a pillanatban meglátod a kék villogóját felkapcsoló rendőrautót… utánad eredve… ugye, hogy a következő pillanatban már nem a büszkeség lesz a legfőbb gondolatod?

Az éjszaka neszei

Éjszaka furcsa zajra ébredsz, idegesen tekintgetsz jobbra-balra, a puskád vagy kalapácsod, a papucsod után nyúlsz, persze a férjed/feleséged is felébresztheted (kinek-kinek vérmérséklete szerint), de aztán magadhoz térsz annyira, hogy fel tudd fogni: a gyermekednek vásárolt robotjáték kelt önálló életre és borzolja idegeid…

Látod?

Egy sor apró, szinte lényegtelen, tőled független esemény, ami kevesebb, mint egy pillangó szárnycsapásnyi idő alatt gyökerestül forgatja fel és teszi semmivé az éppen aktuális hangulatodat.

Persze… eddig ez nem több néhány vicces történetnél, de tartsd szemelőtt a lényeget: ha ilyen gyorsan ellehet venni a jó hangulatod, akkor rosszból is kilehet billenteni és átlehet terelni valami örömtelire, teljességet adóra!

Gyógyulás

Volt már olyan tünetegyüttesed, betegséged, amilyet előtte nem tapasztál és ez megrémisztett? Mennyire voltál bepánikolva attól, hogy rólad fognak egy új betegséget elnevezni? Emlékszel mennyire kétségbeesetten kerested a válaszokat?

És arra a megkönnyebbülésre is emlékszel, amikor megmondták mi a bajod? Hallod még azt a koppanást, ahogy szívedről leesik az a mázsás kő?

Látod?

Ebben az esetben is egy pillanat alatt változik meg hangulatod, betegségedről alkotott felfogásod… pusztán attól, hogy megismered az igazságot!

Egy kis „apróság” képes alapvető változást kiváltani!

Már attól egészen biztosan képes megváltozni az életed, hogy valamilyen nem várt, előre nem látható eseményt a bekövetkezte előtt megérzed… és nem pusztán hallgatsz megérzésedre, de törekszel megérteni a jövőben bekövetkező esemény kiváltó okait, és arra olyan tökéletesen felkészülsz, hogy végül annyit változik életed, hogy az előre látott be sem következik. Ilyen lehet az is, amikor megismered működésedet, a külső ingerekre adott reakcióidat és ráébredsz arra, hogy viselkedésednek, milyen következményeket fog „bevonzani”.

 

Már attól megváltozik a jövőd, hogy lehetségesnek érzékeled…

Még inkább változik jövőd, amikor érzed mi várhat rád…

És elébe mész…

 

Hogy miként, milyen irányba változik sorsod az csak attól függ, hogy mit engedsz érvényesülni benne! Csak azon múlik a jövőbeni változás iránya, hogy mondjuk egy nyilvánvaló hazugságot, egy rejtett fél igazságot vagy egy felszabadító, örömteli és megnyugtató igazságot engedsz életedben érvényesülni.

Ezért hihetetlenül fontos életed irányítása során, hogy mire alapozol! Hogy az igazságot keresed-e vagy hangulatod függvényében még jobban tévútra viszed magad!

Amennyiben úgy érzed valami nagyon nem stimmel életedben és szeretnél a meglévőnél egy jobbat, akkor mindenképpen érdemes olyan módszert keresned, ami egyszerűen, gyorsan, precízen és hihetetlen pontossággal képes feltárni és értelmezni a benned rejlő igazságot és valóságot, amik aztán ráébresztenek, hogy jobb, ügyesebb és talpraesettebb vagy, mint az el merted hinni!

Szóljon hozzá!