Egészséges Hipochondria

Ebben a vészterhes, nyomasztó időben maradtak-e még olyan normális gondolkodással felvértezett emberek, akik nem lettek hipochonderek? Akik nem ugranak minden apró jelre és nem kezdenek el aggódni az eddig teljesen normálisnak megélt testi reakcióikon is?

Most az a normális, hogy semmit sem veszünk félvállról és komolyan figyeljük, elemezzük testi tüneteinket, de nem önigazolást keresünk a vélt vagy valós tüneteink alátámasztására!

Normális, hogy keressük van-e okunk bizonyos tünetek észlelésekor pl. megijedni!  De az már nem normális, ha a válaszok keresésén túl minden áron be is akarjuk bizonyítani, még akkor is, amikor nem érezzük igaznak, vagy helyesnek… sőt… Tudjuk, érezzük, hogy rosszat és rosszul teszünk, de ettől még nem tántorodunk el és minden áron be akarjuk bizonyítani, hogy igenis van okunk… beijedni… besz..ni… Miközben a lelkünk és az igazság érzetünk mást diktál.

Ilyen esetekben – is – elengedhetetlen az alábbi egy ismeretlenes egyenlet:

Ha az igazság jó érzéssel tölt el, a hazugság pedig rosszal, akkor amikor mondunk, kijelentünk valamit és az rossz érzéssel tölt el, akkor vajon igaz vagy hazugság hagyja el a szánkat?

Teljesen normális – ilyen időkben meg különösen – hogy beijedünk egy rémisztő lehetőségtől, de ugyan ilyen normálisnak kell lennie annak is, hogy megvizsgáljuk gondolataink, félelmeink vagy kimondott szavaink igazság tartalmát is…

Aggódj tehát… de… jelentsd ki, hogy:

  • van okom aggódni…
  • nem tudom helyre hozni az életem…
  • nem tudok meggyógyulni…
  • nincs értelme annak, hogy…

Ne légy hurkalé! Amíg nem mondod ki, akkor nem fogod érezni, hogy igaz-e, de úgy fogsz tenni, mintha az lenne… és ez nagyon VESZÉLYES!

Nyugi! Akard megismerni az igazságot, vegyél egy jó mély lélegzetet és jelentsd ki…!

A kilégzést követő pillanatnyi csendben érezni fogod, hogy igaz-e vagy hazugság-e a kimondott gondolatod… Tudod… az igazság jó, a hazugság rossz érzéssel tölt el!

Tehát: ha rossz érzés ébred benned, akkor az ordas nagy hazugság!

Hazugság, hogy nem tudod megoldani a problémádat, hogy nem vagy képes meggyógyulni, stb…

Tehát: képes vagy rá és most már csak a hogyant kell keresned!

 

Ha pedig szeretnél jobban elmélyedni a témában, keresd a könyvet vagy ha szeretnéd megoldást találni egy égető problémádra, akkor kérd a Lélekrajz elemzést

Érdekelnek a kiadványok!

Szükséged van a könyvre?

Érdekel a betegség mint pótcselekvés c. könyv!

Szóljon hozzá!