A görcsös, fájdalmas menstruáció lelki oka 2022.06.23

Dysmenorrhea, a görcsös menstruációs fájdalom lelki okai

A Dysmenorrhea tested üzenete! A görcsös, fájdalmas menstruációddal azt üzeni, hogy saját boldogságod útjába állsz… ellenállsz  lelked azon üzeneteinek, melyekkel meg akarja neked mutatni, hogy mennyivel értékesebb, jobb és tökéletesebb vagy, mint azt hinni mered. Görcsölsz és a fájdalmad az elviselhetetlenségig fokozódik... amíg valódi értékeid ellen harcolsz.

Amikor nem azt adod testednek, nem úgy gondoskodsz magadról és nem úgy tekintesz nőiességedre, ahogy azt valójában nagyon is megérdemelnéd, akkor elviselhetetlenül szenvedni, görcsölni fog tested a menstruáció alatt!

Ebből az írásból megismerheted a menstruációs fájdalmaid lelki okait és megfogod érteni, hogy mennyi mindent tehetsz – és meg is kell tenned – egészségedért, boldogságodért.

Szembe kell nézned a letagadhatatlan ténnyel és mindenképpen tudatosítod kell magadban, hogy ezt a cikket azért olvasod, mert teljesen eleged van a megélt, ép ésszel nehezen értelmezhető görcsös fájdalomból… és már nagyon gyógyulni szeretnél!

Eddig nem találtad meg az állandó megoldást hozó terápiát és most már nagyon szeretnél kikeveredni a havonta visszatérő, mindennapjaidat ellehetetlenítő állapotból.

Tudnod kell, hogy ez a tünetegyüttes – hagyományos módszerekkel – nagyon nehezen orvosolható.

S, csak rendkívül körülményesen és korlátozottan enyhíthető a rendszeresen visszatérő kínod… Amikor pedig nem fáj, az attól való félelem és a tested/lelked meggyötrő napok utáni – egyre nehezebb – regenerálódási idő tovább rontja helyzetedet. Ez nem egy leányálom és nem ígér semmi jót a jövőre nézve.

Szerencsére létezik enyhülés

és

megoldás is!

Tekints vissza!

Amikor egy helyzetet képtelen voltál elfogadni, de eközben ott bujkált benned a bizonyosság, hogy képes vagy oldani (bármit is mondtak a körülötted lévők, bármennyire is tűnt észszerűtlennek a vágyad), azt rendszerint elérted és bebizonyosodott, hogy mindvégig neked volt igazad.

Tehát… ha most azt érzed, hogy a menstruációddal együtt járó fájdalom nem egy normális és elfogadható állapot, akkor azt azért van, mert valójában tisztán érzed: azért vágysz a gyógyulásra, mert elérheted a gyógyulást…

Meggyógyulhatsz! – igaz, még meg kell találnod a számodra is alkalmazható módját

 

NE ADD FEL! ÚGYSEM TUDNÁD!

A Dysmenorrhea nem egy hagyományos értelemben vett betegség, mégis elveszi tőled a normális élet. – amit pedig meghagy… megmérgezi

Nem mersz előre tervezni.

Az utazásaidat is a ciklusodhoz akarod igazítani és hónapokig remegsz, imádkozol, hogy fel ne boruljon a kialakult bioritmusod és ne fuserálja el a megérdemelt pihenésre szánt időtöket.

Jó előre tudod, hogy azok a napok keservesen fognak telni és már napokkal előtte készülsz rá és csak erre figyelsz… aggódva.

Régóta szenvedsz ettől az állapottól és kétségbe ejt a gondolat, hogy ez jó ideig csak egyre rosszabb lesz…

Aggódsz, hogy hogyan lesz így párkapcsolatod, elfogadnak-e problémáiddal együtt? Ha kapcsolatban élsz, aggódhatsz, hogy elviselik-e, így megtudod-e tartani a férfit… Lesz-e gyermeked?

Ez a fájdalom kihat-e majd annyira vágyott gyermeked egészségére? S, még ezer más aggodalom, ami azért ott munkálkodik benned és folyamatosan aggodalmat ébreszt.

Igen… valóban egyre jobban megfog viselni a tehetetlenség, a kiszolgáltatottság érzése és egyre több energiádat fogja felemészteni… miközben a regenerálódás folyamata egyre jobban elhúzódik… feltéve, hogy minden marad a „megszokott” kerékvágásban…

DE!

Ne add fel!

Nem adhatod fel!

Ha feladod, csak rosszabb lesz…

Amíg ott van benned a vágy… ott él a remény a jobb…a teljes életre, addig ne állj meg! Keresd a megoldást… mert van!

 

MIÉRT LELKI – KIVÁLTÓ – OKOT KELL KERESNI?

Tüneteid nem egyik napról a másikra jelentek meg. Minden valószínűség szerint hosszú évek óta fennállnak és ez idő alatt számtalan alkalommal került sor orvosi vizsgálatra, ami soha nem adott kézzelfogható magyarázatot – pl.: Endometriózis – a fokozódó fájdalmadra.

Ha tüneteidnek lenne fizikai kiváltó oka, valamilyen elváltozás indokolná fájdalmaidat, minden bizonnyal felfedezték volna már.

Ha pedig nem tested okozza görcsös fájdalmaid („csak” elszenvedi) és kizárjuk a véletleneket, akkor nem marad más, mint egy lelki kiváltó ok vagy egy érzelmi jellegzetesség, ami hosszú ideje jelen van életedben… megkeseríti azt, de nem fedezted fel a közöttük lévő kölcsönhatást.

Hangulatváltozásaidnak ne lenne köze testi állapotodhoz és fordítva?

Hangulatod igenis – komolyan – befolyásolja erőnlétedet, vitalitásodat, teherbírásod vagy ellenálló képességed. – jó és rossz értelemben egyaránt

Amennyiben test és lélek összefüggéseit mélyrehatóbban is megszeretnéd ismerni, vagy tényleg meg akarod érteni lelked, betegségeiden keresztül küldött üzeneteit, akkor mindenképpen olvasd el a Betegség, mint pótcselekvés című könyvem

 

A FÁJDALOM, GÖRCS LELKI JELENTÉSE

A menstruációs fájdalom mögött eltúlzott erősségű és hevességű méh összehúzódás áll, aminek egy része teljesen természetes, hiszen elősegíti a nyálkahártya leválását… Másrészt viszont a te esetedben az izmok összehúzódását nem követi elernyedés, ami gyulladást, „izomlázat”, a szövetek oxigénhiányos állapotát és az ebből fakadó fájdalmad táplálja.

A fájdalom minden esetben azt jelzi, hogy két merőben ellentétes érzés ütközik össze. Azaz: ugyan azzal a dologgal kapcsolatban két – egymásnak homlok egyenest ellentmondó, nem csillapodó, egyre erősödő ellentmondást gerjeszt benned és ezek az erők szinte széttépnek.

A konkrét menstruációs fájdalom oka: Valamiért az a teljesen téves képzet alakult ki benned, hogy nem lehetsz az a nő, akinek egyébként látni, érezni szeretnéd magad.

Rád erőltettek egy „szerepet”, amibe beleragadtál, „elfogadtál” ugyan, mégis folyton harcolsz ellene. – nem azért, hogy az, és olyan lehess, amilyen lenni szeretnél, hanem a rád erőltetett szerep ellen

Nem lehetsz az a szuper nő, aki valójában benned él és akinek minden bizonnyal érezned kell magad. Környezetedből akadályozó erőket érzékelsz, amik le akarják törni egészséges önbizalmadat.

De természetesen ez fordítva is lehet igaz!

Valamiért – mert otthonról ezt hoztad, mert ezt akarod magadról hinni stb. – egész egyszerűen nem akarod elfogadni, megélni, hogy jobb, szebb, értékesebb és sokkal teljesebb nő vagy, mint azt önmagadról hinni akarod… hiába állítja és bizonygatja ezt az egész világ.

Gondolkodj!

Mi az, ami nagyon nem jól működik éltedben? – nőiességeddel, anyaságoddal kapcsolatban

Érezz!

Érezd: a felszínre kerülő tulajdonságaid, reakcióid és beidegződéseid jó vagy rossz élményt ébresztenek benned! – ebből derül ki, hogy valójában igaz-e vagy sem (erről bővebben az igazság érzékelésénél)

Én rámutathatok a lehetséges problémák forrására, de neked kell tűpontosan beazonosítanod azokat. Természetesen, ha ez mégsem megy – nem olyan könnyű, amikor benne vagy – szívesen segítek.

Gyógyulásod úgy néz ki, mint egy recept.

Megvan, hogy mi kell a kiváló, ízletes étel elkészítéséhez… hogy azokból az összetevőkből, abból a „technológiából”, hogyan fog az az étel létrejönni… de… neked kell a szád ízéhez igazítani.

Elmondhatom, hogy rendszerint mi okozza ezt és ezt a bajt, hogy milyen lelki okok vannak a tünetek mögött, de a valódi változáshoz ismerned kell a te életedhez igazodó pontos kiváltó okot… mert így lesz meg leghatékonyabb, leggyorsabb és legkönnyebben megvalósítható módszer.

 

MIÉRT SZENVEDSZ A DYSMENORRHEÁTÓL?

A gyógyulás szempontjából igazából nem is számít, hogy mi váltja ki méhed eltúlzott erőlködő, oxigénhiányos állapotát és az ezzel járó fájdalmad. Nem számít, hogy miért vagy kiborulva, mi miatt lázadsz és mi miatt merülsz ki!

Ennek ismeretére csak azért van szükség, mert így sokkal könnyebb megtalálni, hogy pontosan mi adja vissza neked azt az érzést, aminek normálisan működő tested lesz az egyenes következménye. Tehát a gyógyuláshoz elengedhetetlenül szükséged van tested, lelked üzeneteinek megértésére.

 

 

A MENSTRUÁCIÓS FÁJDALOM RITKÁN JELENTKEZIK ÖNMAGÁBAN!

Sok más, egyéb tünettel egészül ki - legfeljebb azokat nem hozod összefüggésbe magával a fájdalmaddal

Keresd a többi tüneted kiváltó okát is és egyre nagyobb eséllyel fogod elérni a megérdemelt harmonikus léted.

 

EZ NEM TE VAGY…

Amikor nem jól működik tested az azt jelenti, hogy a lelkeddel sem vagy harmóniában. (A MEGBETEGÍTŐ LÉLEK).

Nem azt és nem úgy teszed, ahogy azt valójában jónak érzed. Kibillentél természetes egyensúlyodból. – a tüneteid pedig arról vallanak, hogy pontosan miben, hogyan

Most azért szenvedsz, mert szorongsz attól, hogy bevalld butaságod és végre felvállald, hogy jobb, több vagy, mint hinni merted.

EZ NEM A TE „KABÁTOD”!!!

Amikor nem tudsz egy élethelyzettel megbékélni, amikor szenvedsz tőle… és harcolsz ellene, amikor fájdalmat, rossz érzést ébreszt egy szó, egy gondolat, amikor háborog tested, az azt jelenti, hogy nem a saját életedet éled! Valaki más ítéletei, feltételezett rosszallása, viselkedése ellen harcolsz. – önkéntelenül is

Valaki mást „kabátját” hordod és nem érzed jól magad benne.

Te nem ilyen vagy!

Te teljesen más vagy! Épp ezért vagy képtelen elfogadni azt, amit rólad gondolnak… vagy, amit te gondolsz önmagadról. S, a fájdalmad gyökere pont ez!

Ez, a végtelen és soha véget nem érő harc… valami ellen… Közben pedig nem találod azt, ami megnyugtatna, ami ellazítaná a tested, ami segítené a gyógyulásod…

Te nem ilyen vagy!

Ezt magadra erőltetted.

Tudod… érzed, hogy nem ilyen vagy, de nem teszel azért, hogy kiderüljön, mennyivel jobb vagy, mint feltételezed! Pedig mindent meg kell tenned azért, hogy végre érezd: jobb vagy, mint eddig hinni merted…

 

VISSZA AZ EGÉSZSÉGES ÖNÉRTÉKELÉSHEZ!

Eddig azt akartad magaddal elhitetni, hogy nincs önbizalmad, hogy semmire sem vagy jó, te semmiben sem vagy elég jó, hogy sokkal kevesebbet érsz – mindenkinél – és szenvedtél… ami pont azt mutatja, hogy nem érsz kevesebbet, hogy nem kevesebbet érsz!

Ha valóban értéktelen lennél, akkor már rég megnyugodtál volna, de legalábbis beletörődtél volna életedbe!

Lelked mélyén érzed, hogy valójában semmi okod kevesebbnek érezned magad – és mégis ezt akarod magaddal elhitetni –, akkor az egész egyszerűen azt jelenti, hogy te rombolod az önbizalmad, te rombolod az énképedet, te akarod magad sokkal rosszabbnak értéktelenebbnek látni a valóságosnál… és még ez sem sikerül!

Erős vagy te és többnyire bízol is magadban, de ezt könnyen feladod, könnyen lemondasz saját igazságaidról, hogy aztán másoknak akarj megfelelni… úgy, hogy közben nem is vagy tisztában elvárásaikkal… Vagyis a vélt elvárásaiknak akarsz megfelelni… ami lehetetlen… és ez komoly belső konfliktust és fájdalmat szül… HA nem választasz mást!

VIGYÁZZ!

Gyógyulásod érdekében az egyik legfontosabb dolgot már megtetted!

Megértetted tüneteid kialakulásában meghatározó „lelki” tulajdonságaid szerepét!

Már érzed a bizonyosságot, hogy igen, ez az én bajom, pont ilyen vagyok, pont így viselkedem önmagammal!

Gyógyulásod legfájdalmasabb részén túl vagy!

Most már az a feladatod, hogy minden erőddel a megoldásra összpontosíts és – lehetőleg - csak azt tedd meg, ami újra építi életed. Ehhez azonban elengedhetetlenül szükséged van arra, hogy PONTOSAN azt és úgy tedd meg, ahogy arra VALÓBAN szükséged van gyógyulásod érdekében.

„Könnyű” másként viszonyulni nőiességedhez.

Vagy mégsem olyan könnyű rájönni a nyitjára?

Utad során kérhetsz segítséget, tekinthetsz önmagadra másként, támogathatod vágyaid, de akkor leszel leghatékonyabb, akkor fogsz legnagyobb lépésekkel haladni a változás útján, amikor valódi és értő segítséget kapsz… Olyat, amit tényleg meg is tudsz valósítani – adott körülményeid között.

Vigyázz!

„Bárki” tud használhatónak tűnő, de végül célra nem vezető, csak energiát égető tanácsot adni, de neked olyan útmutatóra van szükséged, amit valóban meg is tudsz valósítani… és nem pusztán megszabadulsz fájdalmaidtól, de meg is tudsz gyógyulni.

SZABADULJ MEG A MENSTRUÁCIÓS GÖRCSÖK TERHÉTŐL!

Nem tudom eléggé hangsúlyozni! Ha tényleg olyan lennél, mint azt feltételezni akarod magadról, akkor már rég nem szenvednél!

Ha tényleg olyan lennél, mint feltételezed, már évekkel ezelőtt eltudtad volna magad fogadni… vagy legalábbis már nem harcolnál önmagad és valódi nőiességed/anyaságod ellen. De ez nem így történt!

A valódi gyógyulásodhoz meg kell megkeresned milyen vagy valójában… és ha még mindig nem tudod átérezni… ha még mindig túl élő sebeket tépsz ezzel fel, ha nagyon nem tudod, nem akarod elfogadni azt, hogy jobb vagy, akkor meg kell fordítanod a kérdés felvetését!

Hogyan leszel olyan jó nő, akire – ha már csak rágondolsz is – örömteli érzés jár át?

Mi által érzed azt, hogy jó nő vagy?

Mitől fogod azt érezni, hogy jó anya vagy/leszel?

Pontosan miből ébred benned megingathatatlan bizonyosság, hogy olyan jó feleség/társ válik belőled, akivel te magad is jól kijössz?

Figyelem!

Nem elég megkeresni a válaszokat!

Csak akkor fognak ezek segíteni a valódi érzések segíteni, amikor valóban át is tudod őket élni!

Persze, tudom én, hogy nem is olyan egyszerű átélni azt, amit egyébként igaznak érzel.

De szerencsére van néhány módszer, amivel könnyebben felfedezheted, megértheted akadályaidat és megtanulhatod – hatékonyan – használni a benned rejlő képességeket.

Azt már világosan érzed, hogy mit kell elérned, mit kell „megváltoztatnod” életedben és felfogásodban… most már csak az a kérdés, hogy ezt hogyan tudod megvalósítani!

Ha ebben segítségre van szükséged… ha azt érzed, hogy segítséggel, értő segítséggel biztosabban, gyorsabban érheted el a normális, természetes és természetesen fájdalom mentes menstruációt és az egészséges énképed megélését, akkor itt vagyok… szívesen segítek.

Szóljon hozzá!