Beteg vagy, aggódsz… Hogy lesz ebből gyógyulás?

Beteg vagy, aggódsz

Teljesen normális az aggodalom, szorongás érzése, amikor elveszni látszik egészséged, az eddigi, jól megszokott, alaposan kiismert életed. Naná, hogy aggodalommal töltenek el a kilátások, hiszen egyrészt ezektől veszed végre komolyan életviteled, önmagadhoz való viszonyod tarthatatlanságát. Másrészt: igen, aggódsz, mert szeretnél élni, egészségesen élni és az életmódváltásodhoz szükséged van erre a hajtó erőre!

Talán nem is gondolsz bele, hogy ezzel az aggodalommal mennyire nehezíted meg, vagy lehetetleníted el gyógyulási folyamatod!

Miért gátolja gyógyulásod az aggódás?

Tested azért lett beteg, mert nem azt adtad meg neki, amire szüksége van… nem azt, amit megérdemelt, nem azt, ami élteti… nem azt, amiből azt érezhetné, hogy fontos neked. Pedig testednek, szerveidnek (ahogy neked is) örömre, megélhető, valódi örömre van szüksége… az aggodalommal nem ezt fogod adni! Nem a szükségleteit fogod kielégíteni! Épp ellenkezőleg! – olajat öntesz a tűzre, fokozod azt az elégedetlenséget, „éhséget”, ami erősen közrejátszott a betegség kialakulásában

Hogyan alakul ki a betegség?

Mi játszik közre a betegség kialakulásánál? Milyen lelki okok vannak jelen a betegségeid mögött?

Az elsődleges ok a A betegség, mint pótcselekvés!

Mást teszel, érzel, gondolsz, mint amit igaznak, helyesnek, követendőnek érzel.

Tehát valójában rossz érzéssel táplálod tested, aminek egyenes következménye a betegség. (Egy virág is megbetegszik, amikor nem megfelelő talajba ülteted, amikor nem biztosítasz számára ideális körülményeket… amikor nem vagy nem megfelelő módon táplálod. Ugyan így betegszik meg tested is! Nem azt és nem úgy adod meg neki, ahogy az jó, ahogy az „őt” életi.)

Amikor tehát megbetegszel akkor az azért van, mert nem az élethez szükséges feltételeket biztosítottad.… Amikor viszont hagyod, hogy aggodalommal, félelemmel fordulj megbetegedett részeid felé, gyakorlatilag fokozod a „kiéheztetést” és növeled a nyomást és azt erőlteted rá, amitől megbetegedett.

Lényegében ezt teszed: tested éhezik, élelemért, táplálékért könyörög – a maga nyelvén – te pedig megijedsz és még a maradék táplálékát is besározod.

Tested éhezik/szomjazik… enni/inni akar… jól akar lakni, te pedig nagyon nem azt adod neki!  Ez a viselkedés, hogy segítené a gyógyulásd?

Amikor beteg vagy, amikor tüneteket, komoly tüneteket produkál beteg részed, nem is olyan egyszerű örömmel figyelni rá. - ez természetes

Amikor gyermeked vagy egy szeretted leesik lábáról, szenvedni látod, átérzed kínjait. Sajnálod és minden áron, még erődön felül teljesítve is szeretnél segíteni rajta…

De, amikor segítesz, amikor ápolod, amikor ott vagy vele… fogod a kezét… akkor félre teszel minden aggodalmat, minden félelmet és szeretetet, törődést, a támogatást helyezed előtérbe. – és ennél az érzésnél nem is lesz benned erősebb

Szeretteidnél megtudod tenni, hogy első, mindennél fontosabb helyre teszed a gondoskodást és pontosan azt adod neki, amire a legnagyobb szüksége van… De akkor, hogy a csudába gondolhatod komolyan, hogy önmagadnál ugyan ezt, ugyan így nem tudod megtenni?

Persze… szükséged van az aggodalomra! – ez ellen sem szabad harcolnod

Szükséged van az aggódásra, a félelemre és éppen ezért nem veszd félvállról a dolgaid és ezzel az aggodalommal hozod ki magadból a maximumot…

Pontosan így tudsz te is meggyógyulni, pont így tudod támogatni szerved, tested működését. Aggódsz, hogy mi lesz, ha nem teszed… majd emellé teszed azt, hogy mire van valójában szüksége, mi az, ami által azt érzi, hogy pont azt kapja, amire legnagyobb szüksége van. – ennek elengedhetetlen feltétele az, hogy ismerd mit üzen tested

Amikor beteg vagy, testednek törődésre, támogatásra van szüksége!

Pont!

Ez nem vita, vagy kétség tárgya!

Nagyon sokat éhezik nélkülözik tested, mielőtt megbetegszik. Nem vetted észre, nem értetted a jelzéseit, de valójában régóta „éhezik” és te túl hosszú ideje nem adod meg „neki” azt, amit kér… igaz… eddig nem is igen értetted jelzéseit.

A betegség nem más, mint egy nagyon hangos és figyelmen kívül már nem hagyható kérés!

Aggódás

Adj ennem!

Ennem kell!

Persze azt azért MINDENKÉPPEN értened kell, hogy mi által érezné, hogy jól lakott, hogy mi által érzi azt, hogy az valóban táplálja és mi is segítené „őt” vissza az egészséghez!

Hogy hogy honnan tudhatnád, mire van szüksége?

Meg kell értened a betegséged nyelvét!

Magaddal törődni

Tudod, olyan ez mint, amikor idegen országba utazol és ott szólnak hozzád… valami fontosat akarnak közölni veled… vagy… valami veszélyesre… vagy… valami mindennél érdekesebbre, értékesebbre akarják felhívni a figyelmed.

Muszáj megértened a nyelvüket…

Amíg nem tanulod meg nyelvüket sokat veszíthetsz!

Pont ugyan ez van a testednél is!

Tested üzenni akar neked!

Fel akarja hívni a figyelmed valami tarthatatlanra, valami veszélyesre, valami végzetesre és egyúttal valami szépre és mindennél jobban vágyottra is… de amíg nem tanulod meg (jól, pontosan) érteni nyelvét… iszonyatosan sokat kell szenvedned, aggódnod, bosszankodnod és a sok hiábavaló próbálkozás még távolabbra lökhet a gyógyulás megtalálásától és még több rossz érzéssel fogod táplálni tested. Ugye érzed, hogy nem ez a jó út?

 

De, miért választanád a nehezebb utat, amikor nem csak lerövidítheted „nyelvtanulásod” útját, nem csak egyszerűbben értheted meg tested üzeneteit, de komoly segítséget is kaphatsz a: Betegség, mint pótcselekvés című könyvből az összes olyan betegséged üzenetét megértheted, ami csak megtalálhat téged… amibe csak bele eshetsz… A betegségek üzenetét lefordítottam számodra… így már mindig tudni fogod, mire van kiéhezve tested… már mindig tudni fogod, hogy mivel táplálhatod…

Áttudod érezni, hogy mekkora segítség az, amikor nem kell a nulláról kezdened?

Tudod mekkora segítséget jelent, amikor a legnagyobb ínségben, a legnagyobb feszültség közepette pont azokat a válaszokat kapod, melyekre mindennél nagyobb szükséged van?

Amikor beteg vagy és aggódsz megengedheted magadnak egy hosszú, kacskaringós, zsákutcákkal tűzdelt utat járj be?

Amikor fáj, amikor aggódsz, gyors, érthető és használható segítségre van szükséged!

A Betegség, mint pótcselekvést ezért írtam!

Ide kattintva megrendelheted és másnap már meg is kapod a szükséges útmutatót!

Szóljon hozzá!