Az Endometriózis lelki oka és az egészség visszanyerése

Az Endometriózis lelki oka és az egészség visszanyerése

Eddig nem találtál megnyugvást, gyógyulást hozó, használható válaszokat az Endometriózisodra. Mégsem adtad fel és tovább kerested a betegséged mögött rejlő lelki okokat. Akiben annyi erő van, mint benned, amikor ilyen szinten képtelen vagy feladni célod, amikor ennyire benned van a gyógyulás, a megoldás érzése… annak megvan a jó oka! Visszanyerheted egészséged!

Hogyan is tudnád feladni a küzdelmet, amikor ennyire tisztán érzed: képes vagy meggyógyulni! – ahogyan eddig is mindent elértél… amire igazán vágytál.

Jó okod van hinni önmagadnak!

Ez az írás segítségedre lesz egészségre való törekvésedben.

Az Endometriózis kialakulására számtalan tudományos magyarázat és elmélet született már, de valódi konszenzus még nem alakult ki.

A wikipédia szerint:  Megfigyeléseim szerint, amikor a tudomány nem képes valódi és megingathatatlan választ kínálni egy problémára, akkor annak az a jellemző tulajdonsága, hogy a kiváltó okot a pótcselekvéseinkben és a gyógyulást a lélekben találhatjuk meg. A betegségek lelki eredetéről és mélyebb összefüggéseiről bővebben itt olvashatsz: LINK

AZ ENDOMETRIÓZIS LELKI OKAI ÉS A GYÓGYULÁS VISSZANYERÉSE:

AZ ENDOMETRIÓZIS TESTI TÜNETEI

Ezt pont neked nem kell bemutatnom!

Alaposan kiismerted már az évek alatt. – túlzottan is.

A testi tüneteid mögött lévő lelki okok jelentésének megértése nagyot fog lendíteni végleges gyógyulási folyamatodban.

 

AZ ENDOMETRIÓZIS LELKI OKAI

Ha nagyon tömören szeretném leírni a betegség lelki okát, akkor így foglalnám össze: egy mély, a nőiességgel, anyasággal kapcsolatos „seb” vagy sérülés ért és a megoldás helyett a pótcselekvéseidben bízva, a problémád gyökere a kezelhetetlen mélységbe temetődött…

Nem érzed magad nőnek… nem mered magad nőnek érezni! – miközben NAGYON is az vagy

Életed eddigi szakaszában addig kerested a „jeleket”, míg „be nem sikerült bizonyítanod”, hogy mégsem lehetsz igazi nő, mert…

Igazából teljesen mindegy, hogy milyen kifejezéseket raktál a pontok helyére! A lényeg az, hogy rossz érzéssel tölt el, tehát egy olyan felépített hazugságot akarsz igaznak megélni, amiről te is tudod, hogy nem igaz. IGAZSÁG - HAZUGSÁG CIKK

Hihetetlenül nehéz lehet beazonosítani a betegség okát, mert olyan keskeny a mezsgye a teljességet adó gyermek utáni természetes vágy a rágörcsölés és az észrevétlen függőség kialakulása között (csak akkor lehetsz nő, ha… anyává váltál).

TÜNETEID MÖGÖTT REJLŐ LELKI OKOK:

 A GENETIKA OKOZZA AZ ENDOMETRIÓZIST?

Genetikai hajlam:

Természeten felfoghatod genetikai hajlamként is a betegséget, de igazából akkor fogod megérteni betegséged, amikor felfedezed édesanyád viselkedési mintáit is.

A genetika hajlamosít ugyan, de mégsem ad minden megbetegedésre választ. Ezzel szemben az igazság az, hogy ezt a hajlamot a viselkedés, a lelkület „kapcsolja” be és aktivizálja.

Ha nincs hajlamosító lelki állapot, betegség sincs!

Amikor pedig kialakul a betegség, akkor ott van az azt kiváltó lelki ok is.

 

Rossz immunválasz

Ennél a betegségnél is alaposan meg kell vizsgálni az immunrendszer viselkedését, az immunválaszt.

Rossz válaszokat adsz életed problémájára!

„Válaszaid” nem a megoldás felé vezetnek. Sokkal inkább fejezik ki az elégedetlenségedet és a lázadásodat, miközben a valódi és megnyugtató megoldásaid keresése háttérbe szorul. És ezt a lelki beállítottságodat képezi le immunrendszered is, amikor nem gyógyulást hoz, hanem „csak” folyamatos lázadást… gyulladást… IMMUNRENDSZER ÉS A… LINK

 

MIÉRT OKOZ FÁJDALMAT? FÁJDALOM LELKI OKA.

A testi fájdalom lelki oka minden esetben azt jelenti, hogy két merőben ellentétes érzés, egyszerre próbál, két, merőben ellentétes irányba húzni… szétszakítani és te képtelen vagy a kettő közül választani.

Ez konkrétan az Endometriózis esetében azt jelenti, hogy: egyszerre éled meg az anyaság örömét, teljességét és ennek a jó érzésnek az ellenkezőjét is… a félelmet és a lemondó aggódást, hogy nem fog teljesülni szíved vágya…

Nem mersz választani és nem mered igaznak megélni… egyiket sem… így pedig belülről szétszakít ez a két ellentétes érzés és fájdalom formájában testet ölt fizikai testedben is.

 

MENSTRUÁCIÓ ALATTI FÁJDALOM ÉS AZ ENDOMETRIÓZIS

A testi folyamatok sajátossága mellett, azért ilyenkor erősödik fel a fájdalom, mert ekkor „tudatosodik” (leginkább), hogy megint nem történt meg a várva várt csoda… és teljesen lényegtelen körülmény, hogy egyedül vagy társsal élsz-e, hogy véglegesen eldőlt-e a gyermekvállalási szándék. A lényeg, hogy erős a vágy és a csalódottság kettőssége, ami komoly érzelmi konfliktust és ezzel együtt testi fájdalmat okoz.

 

SZÖVETI DISZFUNKCIÓ

A méhből kijutó, a környező szöveteken áthatoló és szétterjedő méh nyálkahártya lelkei jelentése az, hogy MINDENT alá akarsz vetni célodnak… hogy minden áron szeretnél gyermeket… hogy minden áron szeretnéd magad jó anyának érezni…

De…

Elfelejtetted a legfontosabbat! – amihez MINDENKÉPPEN vissza kell térned. Érezned kell, hogy miért! Mi célból vágysz!

 

MÉH NYÁLKAHÁRTYA „TERJESZKEDÉS”

A tudomány jelenlegi állása szerint nem tisztázott, hogy miért és hogyan terjeszkedik és hatol át más szöveteken a méh nyálkahártyája, de a gyógyulás szempontjából nem is ez a legfontosabb kérdés.

A tény, hogy áthatol, oda is eljut, ahol nincs keresni valója.

Tudnod kell: tested folyamatait, az elméd irányítja, a tudatodon keresztül, azt pedig érzéseid (érzelmeid) befolyásolják/irányítják (közvetlenül vagy közvetetten).

 

Túlzott akarás van benned!

Nagyon anyává szeretnél már válni…

 

Ez önmagában nem lenne baj és nem okozna belső konfliktust vagy vívódást, de a mértéke… és az a tény, hogy csak akkor tekinthetsz magadra Nőként, Anyaként, ha végre gyermeket hozol a világra… túl nagy és megoldhatatlan terhet veszel nyakadba, amivel teljesen kitörlöd magadból a mindennél nagyobb örömöt jelentő vágyad megélését.

 

GYULLADÁS JELENTÉSE AZ ENDOMETRIÓZIS ESETÉBEN

A gyulladás azt jelenti, hogy lázadsz, háborogsz feltételezett vagy valóságos helyzeted ellen, ami fokozódott immunrendszeri választ von magával. Ez a reakció azt jelzi, hogy erődön felül, dühből, kétségbeesettségből akarod megoldani a nőségeddel, anyaságokkal kapcsolatos elképzeléseid… miközben teljesen másra és másképp van szükséged.

Természetesen szükséged van az elégedetlenségre, hiszen ez komoly hajtóerőt adhat a gyógyulás folyamatának, csakhogy, te a helyzeted ellen harcolsz és nem a vágyott célodért… ezért tested is rossz/eltúlzott választ ad.

Most nem csak annyira vagy elégedetlen helyzeteddel, hogy meg akard oldani. Most csak ez és csakis ez a „cél” lebeg szemed előtt… ami meg tovább fokozza aggodalmad és a gyulladásaid.

 

ÖSSZENÖVÉSEKET, CISZTÁKAT OKOZHAT AZ ENDOMETRIÓZIS

A szöveteiden keletkező apró sebekből, sérülésekből összenövések keletkezhetnek… Ezek a kisebb-nagyobb lelki sebeket – az anyaságoddal kapcsolatban – jelentik, melyeket igyekszel begyógyítani és lehetőleg mindenki elől eltitkolni… Figyelem! Nem megoldani akarod, hanem eltüntetni… és ez nagyon sokáig megy/ment is. Ezt jelenti a seb és az összenövések.

A ciszta pedig azt mutatja meg, hogy ezt a problémádat megpróbálod, becsomagolni valamilyen megalkuvásba vagy hazugságban, majd eltemetni, elfelejteni… egy olyan helyre tenni, ahol senki sem láthatja.

 

FOKOZOTT MENSTUÁCIÓS VÉRZÉS oka

A méh nyálkahártyád növekedésnek indul, betüremkedik a környező szövetekbe, de azokból nem tud a menstruációs vérzéssel együtt kiürülni. – de szervezeted próbálkozik, sejtjeid érzik a nyálkahártya jelenlétét, de tested nem érzi a kiürülést… ami fokozott próbálkozást és ezzel együtt vérzést generál…

Lelki szinten ez azt jelenti, hogy a céloddal kapcsolatban egy, egyirányú utat alakítottál ki… csak gyűjtögetsz, raktározod az információkat, de azokat aztán nem tudod ki és elmondani senkinek… még önmagadnak se.

Benned ragadnak az érzéseid és ezek egy nagy, kusza „valóságot” fognak teremteni benned, melyeket igyekszel eltitkolni (lásd még: ciszta)

MEDDŐSÉG ÉS ENDOMETRIÓZIS

Gyakran hallani, hogy a terméketlenség mögött az Endometriózis áll, de mindenképp meg kel különböztetni a szervi és a tisztázatlan eredetű meddőséget!

A meddőség mögött állhat Endometriózis, de nem minden meddőség mögött található szervi elváltozás… és nem minden ráutaló jelnél van valódi fizikai elváltozás.

 

 

MI AKADÁLYOZZA AZ ENDOMETRIÓZISBÓL VALÓ GYÓGYULÁSOD?

A ragaszkodásod!

Viszont… butaság lenne azt kérni tőled, hogy engedd el azt, amihez ragaszkodsz. Hogyan is engedhetnéd el azt, ami mindennél fontosabb számodra?

Sehogy!

Akkor ez azt jelenti, hogy nem gyógyulhatsz meg?

A csudát!

Csak így nem!

Úgy viszont már nagyon is meg tudsz gyógyulni, hogy a gyermek utáni vágyadból, az anyaság iránt érzett olthatatlan kívánságodból kiveszed azt, ami tiszta örömöt ad… és csak ezt éled meg… maradéktalanul.

Szét kell választanod az anyasággal kapcsolatos érzéseid… és át kell érezned őket… meg kell tanulnod megkülönböztetni az egymáshoz – látszatra – hasonló érzéseid, gondolataid, melyek azonban NAGYON MÁS érzést adnak.

KIGYÓGYULHATSZ AZ ENDOMETRIÓZISBÓL…

LEHETSZ ANYA!

AZ ENDOMETRIÓZIS TANÍT!

Lelked a betegség nyelvén keresztül arra akar téged megtanítani, hogy még mielőtt bármit is tennél (már most), megéld az anyaságod csodáját… hogy benned az anya fogalma egyenlő legyen valami végtelenül szép és kedves érzéssel… és csak ez éljen, növekedjen benned, amikor az anyaság kérdése – bármilyen összefüggésben/értelemben vagy gondolatban – felmerül benned.

A könyvcsomagot pontosan a te igényeidhez igazodva álíltottam össze, hogy:

 • megértsd miért lettél beteg
 • hogyan gyógyulhatsz meg
 • hogyan valósítsd meg álmod
Kattints a kedvezmény részleteiért

EZ SEGÍTI A GYÓGYULÁSOD

Először is érezd át: már nincs okod pánikra!

Érezned kell, hogy most végre teszel magadért és természetesen azokért a dolgaidért, melyek következménye a gyógyulásod. (Ha a betegség valamilyen jól behatárolható cselekvés következménye, akkor a gyógyulás is pont így van. Következésképp: nem az egészségért kell tenned, hanem azért, amiből az egészség következik.)

Azt már megismerted az írás elején, hogy konkrétan mi váltotta ki, egész pontosan mi játszott közre betegséged kialakulásában, tehát elvileg azt tudhatnád már – ha nem lennél ennyire elfogult – hogy mit kell tenned gyógyulásod érdekében, mi segíti az egészséged felé vezető utad.

Segítek!

Pont az ellenkezőjét kell tenned annak, amit eddig tettél, aminek a következménye a betegséged lett.

De pontosan mi ez?

Eddig aggódtál, hogy mi lesz, ha…

Görcsöltél… hogy mikor leszel már…

Befeszültél és rémképeket kergettél… hogy egész biztosan nem fog összejönni…

Most ennek pont az ellenkezőjét kell tenned!

De…

Meg kell töltened – konkrét – tartalommal az anyaság konkrét érzését.

Tehát olyan dolgokat kell tenned (és úgy), ami által érezni tudod, hogy már most is megvan benned minden a jó anyaságodhoz.

 

MI ADJA VISSZA AZ EGÉSZSÉGED ÉS MI TEREMT EGYENSÚLYT?

Bármennyire is nagy a kísértés, nem hagyhatod figyelmen kívül azt, ami a betegséged kialakulásában közrejátszott és azt sem, amit lelked szeretne megtanítani a betegség nyelvén keresztül

A cikk még folytatódik...

AZ ENDOMETRIÓZIS LELKI OKÁT MOST MÁR ISMERED, RÁTÉRHETÜNK AZ EGÉSZSÉG VISSZANYERÉSÉRE...

Tovább az: Endometriózis? Meggyógyulhatsz! cikkre

A könyvcsomagot pontosan a te igényeidhez igazodva álíltottam össze, hogy:

 • megértsd miért lettél beteg
 • hogyan gyógyulhatsz meg
 • hogyan valósítsd meg álmod
Kattints a kedvezmény részleteiért

5 hozzászólás

 1. B. dátum július 20, 2022 11:33 de.

  Köszönöm ♾️🤍

  • Pósa Ferenc dátum július 21, 2022 9:49 de.

   Istenem, de örülök, hogy hasznosnak érezted! Nyugodtan szólj, ha úgy érzed jól esne a segítség!

   • Ágoston Réka dátum augusztus 18, 2023 7:13 de.

    Kedves Ferenc! Régóta foglalkozom az endometriózis lelkinokaival, dolgozom magamon ,gyógyulok. Ez az írás annyira tiszta,egyenes és konkrét, hogy óriásit tudott lendíteni rajtam. Erőt adott. Nagyon köszönöm!!!!

 2. Kiscsillag dátum szeptember 19, 2022 6:29 de.

  Köszönöm! Valóban, mire az oldal végére érsz az olvasással, megérted mi történt és jobb esetben jó irányba indulsz el. Másodjára is meggyógyulok. Számomra a nőiességem megélése, annak a partneremtől adott visszautasítása, megalázása, elnyomása volt és jelenleg is az az ok. De megvan a megoldás, köszönöm neked

 3. Viki dátum május 18, 2023 3:23 du.

  Ez most fantasztikuson jól esett,hogy elolvastam. Már nagyon magam alatt voltam,de ezt most elmentem és minden nap elolvasom! Nagyon szépen köszönöm ????????????

Szóljon hozzá!