Ami mindig megoldást ad

Ami mindig megoldást ad

Emlékszel hány teljesen értelmetlenül végig kínlódott éjszakán át forgolódtál egy fájó, sajgó fog miatt?

Hogy milyen értelmetlenül sokáig halogattad fogorvosod meglátogatását, aki pár perc alatt megoldotta problémádat és te megkönnyebbült mosollyal léptél ki a rendelőjéből?

MEGKÖNNYEBBÜLÉS

Lehet, hogy megszámolni sem tudod hányszor fordultál kétségbe esve háziorvosodhoz… hogy aztán kiderüljön: nem rólad fognak egy új, teljesen ismeretlen betegséget elnevezni… és van gyógyszer a bajodra… Emlékszel még az akkor érzett felszabadultságodra?

Tudod… lehet, hogy csak egy egészen apró dolgon kell változtatnod, hogy a hosszú út során egészen máshová juss!

Van, amikor csak apróságokat kell másként tenned, hogy teljesen máshová vigyen utad…

Például a teljesség semmihez sem fogható érzéséhez.

 

LEBLOKKOLÁS

Gyermekként értetlenül nézhettél egy „szöveges matematikai feladatra”.

Agyaltál a megoldáson, de igazából még az is komoly fejtörést okozott, hogy pontosan megértsd, mi is a valódi kérdés.

Próbálkoztál, próbálkoztál és egyre inkább elvesztetted a türelmed, önbizalmad és hamarosan annyira eluralkodott rajtad a kétségbeesés, hogy tanárod segítségét kérted a feladat megoldásához…

Aki türelmesen addig magyarázta az előtted álló feladatot, míg a homlokodra nem csaptál a felismeréstől: Te jó ég… ilyen egyszerű az egész?

Igen… ilyen egyszerű… is lehet… A gyógyulásod is! Amikor valaki már rájött a betegségek lelki okára, már könnyen megmutathatja neked a gyógyulást.

FELELÉS

Hányszor, de hányszor szólított felelésre tanárod és hányszor csattantál fel dühös lemondással, hogy nem tudod… és ezt pont csak addig érezted, míg le nem ültél és beléd nem hasított a felismerés, hogy mégis ismered a választ…

Pont ugyan így vagy a betegségeid kiváltó okával is… nem hiszed el, hogy érzéseidnek szerepe van a tüneteid vagy betegséged kialakulásában… S, nem akarod elfogadni, hogy sokkal több van benned és képes vagy meggyógyulni… Van, amikor ez egyedül nehezebb… de érezned kell, hogy van segítség számodra!

FELISMERÉS

Emlékszel még, hogy hány és hány megoldatlannak tűnő probléma töltötte ki életed? Elvesztegettél rengeteg visszahozhatatlan percet… Elakadt boldogságra törekvésed… Belegabalyodtál és egészen addig szívta életkedved, míg fel nem adtad és végre segítséget is elfogadtál…

Arra is emlékszel, hogy milyen „bután” érezted magad néhány pillanatig, amikor végre-valahára megértetted a szemtelenül egyszerű megoldást?

Emlékezz!

Fel tudsz nőni a feladataid megoldásához és szemtelenül egyszerű módon is megoldhatod életed kihívásait…. Különösen úgy, hogy értő segítséget kérsz és fogadsz el.

EGYSZERŰSÉG

Volt, amikor befeszülve akartál valami, mindennél fontosabbat, de folyamatosan falakba ültköztél… és ha megszakadtál, akkor sem tudtad ledönteni gátjaid… Amikor pedig megértetted, hogy ez így nem mehet tovább és elengedted magad, egycsapásra leomlottak akadályaid és megoldódott problémád…

Tudod… képtelen vagy olyan dologra vágyni, ami ne létezhetne a te életedben! Csak azért tudsz rá vágyni, csak azért érzed vágyad tiszta, magával ragadó örömét, mert elérheted…

Elérheted, de ehhez le kell bontanod falaidat… Még azokat is, melyek „csak” tudat alatt akadályoznak… és pont ezekről a nem tudatosodott falaidról vallanak problémáid, testi tüneteid vagy éppen a betegségeid… mesélnek „ők” a megoldásaidról is… és ha nem tudod őket értelmezni… van, aki igen!

KÉPES VAGY RÁ

Egészen biztos vagyok benne, hogy egyedül is megtudod oldani a dolgaid… „Ezerszer” bizonyítottad.

Hiszek benned!

Még akkor is, amikor te meginogsz és elveszíted önmagadba vetett hited… az önbizalmad…

Képes vagy!

Amikor pedig szükséged van egy támaszra, egy értelemező „szótárra” itt, ezen az oldalon… a könyveim által… online vagy személyesen keresve… megkaphatod azt a segítséget, ami átlendít a holtponton és megfelelő üzemanyagot biztosít számodra, hogy elérd azt, amire vágysz.

Szóljon hozzá!