A koronavírus fertőzés valódi lelki oka…

Ha elkaptad koronavírust, jól jön minden segítség…
…amivel támogathatod orvosod igyekezetét.

Ha elkaptad koronavírust, jól jön minden segítség…

…amivel támogathatod orvosod igyekezetét.

Már senkit sem hagy hidegen a koronavírus

Ez az írás nélkülözhetetlen és hatékony segítség. Különösen akkor, amikor minden igyekezeted és óvintézkedésed ellenére megfertőzött a vírus. Most mindennél fontosabb feladatod a gyógyulásodra összpontosítanod. Itt részletesen elmagyarázom, mivel tudod a lehető legnagyobb eséllyel enyhe tünetekkel megúszni a fertőzést és mit tudsz tenni lelkileg annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban meggyógyulj és újra élvezni szeretteid jelenlétét és életed minden szép percét.

HASZNOS KIEGÉSZÍTŐ TUDÁS

Figyelmedbe ajánlom az idevágó blog bejegyzéseim, melyek között keresgélve jónéhány által elmélyítheted tudásod, hogy a lehető legjobban megerősíthesd magad és felkészülten nézhess szembe a kihívással.

A koronavírussal kapcsolatos cikkek:

Fordulópont

Eddig a védekezésre, egészséged megőrzésére fektetted a hangsúlyt, de ezután egészen más jellegű feladatok várnak rád, hogy a lehető legoptimálisabban tudd a gyógyulásod elősegítésére hangolni gondolkodás módod! - is

Ez a vírus nem játék.

Észnél kell lenned!

2000-ben írtam a bestseller könyvem: A betegség, mint pótcselekvést. A 20 év segítő tevékenység alatt milliószor bizonyosodott be, hogy az emberek mindig csak az aktuális lelki állapotuk szerint tudnak reagálni a külső ingerekre.

A feszültségtől felfokozott lelki állapotú, nyomás alatt lévő összerezzen, megijed és elmenekül a veszélynek megélt inger elől.  Míg a kiegyensúlyozott, felszabadult és önbizalommal telt örömmel, felvillanyozva veti bele magát az újdonság kiismerésébe. S, bizony ezt az aktuális lelki jellegzetességet fogja lekövetni a védekező mechanizmusa, az immunrendszere is. Az elsőt megterheli az újabb feladat, a második esetében toppon vannak védekező sejtjei és azonnal megfelelő hatékonysággal reagálva veri vissza a külső támadást.

Amikor egy ember rosszul vagy eltúlzott reakcióval válaszol egy új kihívásra, ingerre vagy épp kórokozóra, akkor az azt mutatja, hogy elvesztette a kiegyensúlyozottságát és egy felfokozott érzelmi állapotban van.

Amikor pedig egy, a folyamatos feszültségtől, idegességtől felspannolt lelki állapotút ér egy új inger, akkor sokkal intenzívebben, vehemensebben ad válasz reakciót. - jellemzően rosszat.

Ezzel szemben a magabiztos, kiegyensúlyozott lelki állapotú ember jellemzően jól reagál… és az immunrendszer 100% -ban leköveti az érzelmi állapotot. Ezért kap különösen jelentős hangsúlyt lelki állapotunk vagy valódi hangulatunk. Most pedig pontosan azt fogom elmagyarázni, hogyan építheted fel a lehető leghatékonyabb védekező mechanizmust.

Hogy hagyhatna hidegen a világjárvány?

Most mindenki ideges. – és ez teljesen érthető

Még a vírustagadók is feszülten, hangjukban remegéssel magyarázzák vélt vagy valós féligazságaikat. Melyek egy cseppet sem visznek közelebb a megoldáshoz, a gyógyuláshoz, de legalább összezavarnak, elbizonytalanítanak és megnehezítik a gyógyulásod, miközben mindennél jobban vágyod.

Figyeld saját szavaid!

Amikor igazat beszélsz, minden kimondott szó, minden elhangzott mondat valami megnyugtató felé viszi a hangulatodat és természetesen az egészségi állapotodat.

Keresd azokat a szavakat, kijelentéseket, melyek felszabadító örömmel töltenek el! Az általuk felébresztett jó érzés fogja a lehető leghatékonyabban támogatni belső, gyógyító erőid és erre most mindennél jobban szükséged van, hiszen ezekre támaszkodva sokkal hamarabb eléred a betegségedből kivezető utat.

Mi okozza a betegséget?

A fertőzés elsődleges oka a kórokozó bejutása a szervezetbe. Másod sorban pedig „gazdaszervezet”, amelyik ideális élőhelyet biztosít a behatolt vírusoknak. Azonban ehhez az is kell, hogy a védekező mechanizmusod állapota miatt az immunrendszer válasza vagy kimerül a „hallgatásban” vagy tévesen azonosítva a behatolót önmagad ellen fordulsz.

Nagyon nem mindegy, hogy az immunrendszered jól ismeri-e fel a veszélyforrást! Ez pedig függeni fog az öröklött genetikai hajlamtól, de még inkább szervezeted általános állapotától. Ezért elsődleges feladat lelki állapotod rendbetétele, hogy a lehető legnagyobb eséllyel tudj jó reagálni…

Elgondolkodtál már azon, hogy milyen összefüggés van a testi és lelki reakciód gyorsaság, mértéke és hatékonysága között?

Hogy úgy működik-e a tested, ahogyan a lelked?

Hogy pontosan úgy reagál a tested, ahogyan lelkileg is válaszolni szoktál a téged ért ingerekre?

Hogy a testi reakcióid pontosan olyan hirtelenek és kiszámíthatatlanok lesznek a külső behatásokkal szemben, mint amilyen robbanékonyan és kiszámíthatatlanul reagálsz a téged ért érzelmi ingerekre?

Hogy miért fontos ez?

Mert meg kell értened: a tested és a lelked (érzéseid) egy elválaszthatatlan egységet képeznek és teljesen és tökéletesen egyformán reagálnak a betegségekre, a külső behatásokra és természeten minden jó dologra is. Ami megviseli az egyiket, megfogja a másikat is, ahogy reagál az egyik, úgy reagál a másik is és aminek az egyik örül… a másik is…

Amikor teljesnek érzed az életed, akkor felszabadult vagy és MINDEN reakciód is a lehető legtökéltesebb lesz. – az immun reakciód is

Tehát arra kell törekedned, hogy ezt a tökéletességet újra megtaláld vagy megteremtsd…

Genetika vagy valami más?

Amikor egyetlen családot vizsgálunk és arra jutunk, hogy egyiket leveri a betegség (itt most nem csak a koronavírus fertőzésről beszélek) és komoly tüneteket produkál, míg a másiknál enyhe lefolyásról beszélhetünk és lehet, hogy a harmadik pedig teljesen tünetmentesen vagy „immunisan” vészeli át és legfeljebb akkor kapja el ő is, amikor már mindenkit ápolt, amikor már mindenki felépülését támogatta és elfáradva, kimerülve éppen megpihenne már. Az ilyen esetekben mindenképpen el kell gondolkodni a betegség vagy tünetegyüttes mögött felsejlő lelki jellegzetességekről! Itt már nem ad megfelelő magyarázatot a puszta genetikai hajlam, vagy a fertőzésnek való kitettség. Itt bizony számításba kell venni a lelki jellegzetességeket.

 

Ez nem egy nemi betegség!

Eszedbe se jusson szégyellni a covidot!

 

A konkrét megerősítő lépések

A vitaminok szedése, a pihenés, ágynyugalom, a sok folyadék fogyasztása és természetesen az orvosi segítség elfogadása mellett maradt még jó néhány dolog, amivel erősítheted magad, ami által azt érzed, hogy mindent megteszel a gyógyulásod érdekében:

Érezd át

Emlékeztesd magad, hogy minden tőled telhetőt megtettél a fertőzés elkerülése érdekében. Mindent, amit az akkori tudásod szerint képes voltál. Most pedig a gyógyulásra… előre, a megoldásra kell figyelned.

Hibáztathatod a sorsod!

Ne a hibát, ne a hibást keresd! Az csak elveszi a kedved és gyengíti az immunrendszered és aláássa az önbecsülésed és természetesen az életkedved és a gyógyulás iránti tiszta, őszinte vágyad.  Arra figyeld és azt érezd át, hogy mi mindent tudsz most jól megcselekedni… vagy: mi jót tudsz most tenni.

Mitől lesz egyenletes légzésed?

Minél nyugodtabb vagy, annál kevesebb levegőre lesz szüksége a testednek…

Mit kezdj a fájdalommal?

A fájdalom annak a jele, hogy a lelked és a gondolataid, a tested és az érzéseid két különböző irányba feszítenek. Ezt úgy tudod csökkenteni, hogy minden igyekezeteddel csak egyik erőre figyelsz. Ezt pedig úgy és akkor tudod – tökéletesen – kivitelezni, amikor arra összpontosítasz, ami örömmel tölt el… amivel szívesen foglalkozol… Tehát a gyógyulás öröme, annak átérzése, hogy képes vagy meggyógyulni, hogy szeret a családod… ilyenek…

Fogadd el…

Ne lázadj! Az csak a lázad viszi fel…

Ellenben ezt tudatosítsd magadban, hogy most ez van… most beteg, lázas, levert, stb. vagy… Viszont ezt a rosszat csak akkor tudod elfogadni, amikor mellé teszed ennek ellentétjét is, vagyis: azt is elfogadod, hogy: gyógyulni vágysz, hogy a lázad a gyógyulásod feltétele, hogy most azért nem tudsz semmi mást csinálni, mert most csak magadra és a jó dolgaidra figyelsz.

Sikerülni fog! ÉRZED!

Figyeld és vedd észre az apró sikereid is… beszédben, új gondolatokban, cselekedetekben, felismerésekben és a gondoskodás elfogadásában is.

Hagyd csapongani elméd!

Álmodozz! Tervezgess… de nem úgy, hogy mi lesz majd ha… mit fogsz csinálni… Ha…! Így álmodozz, így tervezgess: AMIKOR…

Agyalj! Abban jó vagy!

Eddig is jó voltál abban, hogy keresd a hibát, hogy megkeresd életedben azokat a dolgaid, melyek úgy, abban a formájában nem jók, bajt hoznak vagy megakadályoznak egy cél elérésében. Most azonban mást célt kell adni gondolataidnak (ha gyógyulni kívánsz). Agyalj! Agyalj most is… de... most azon, hogy miért nem jó csak a bajjal foglalkozni, hogy miben akadályoz ha csak a betegségedre figyelsz… Másrészt keresd azt, mi jó lehetne az életedben… keresd azt/azokat, melyek sikerélményt adhatnak… itt és most…

És…

Éld meg az apró, de minden akadály ellenére elért sikereid…

Jó az életed és szeretsz élni!

Amikor „nyakig” vagy a problémában, amikor életed minden percét megkeseríti a betegség, akkor nem könnyű tudatosítani vagy megélni: szeretsz élni… De neked mindenképpen meg kell keresned azokat a pillanatokat, apró vagy nagyobb céljaid, melyek – legalább – egy-egy pillanatra segít átélned életedben a szeretet érzését. Például így, ezáltal: hogy ezt mennyire élvezed… a vele töltött időt… mennyi örömöt ad, amikor csak eszedbe jut…

Vissza az egyensúlyhoz

Kiegyensúlyozottság és annak hiánya… illetve a lekövetett immunválasz határozza meg a tünetek számosságát és azok nagyságát, ezért elengedhetetlenül fontos megtalálnod a belső, lelki egyensúlyod. Ezt pedig úgy tudod elérni, hogy átérzed, tudatosítod magadban ugyan annak a dolognak mindkét oldalát. Pl.: most beteg vagyok… feszült és nyűgös vagyok… de… szeretnék meggyógyulni, mert az örömteli, felszabadító és teljességet adó. Ez a két, merőben ellentétes (de mégis ugyan annak a „dolognak) a két oldala) érzés egyensúly fog adni. Érezni fogjuk a bajt, annak fontosságát, de ugyan ekkor meg fog jelenni mellette egy hatását „kioltó”, egyensúlyba hozó bizonyosságot adó érzés.

Nem muszáj szenvedni!

Meg is lehet gyógyulni!

Szólj… keress és nagyon szívesen segítek… amiben csak tudok.

Nem számít, hogy hiszel-e a betegségek lelki okában! A lényeg úgyis az, hogy most olyan dolgokra figyelj, amik nem gyengítik, nem lemerítik immunrendszered

Mindenképpen szükséged van a lelki egészséged visszaállítására, azonban tartsd szem előtt, hogy lelki törődés nem helyettesítheti az orvosi segítséget… de egészen biztosan támogatja azt.

1 hozzászólás

  1. Gabi dátum december 5, 2020 4:00 du.

    Köszönöm szépen!

Szóljon hozzá!