A Fájdalom valódi lelki oka 1.rész

A fájdalom valódi lelki oka

Gyors lelki fájdalomcsillapítás, amikor igazán szükség van

Amikor elveszítünk – egy számunkra kedves – személyt, reményt vagy egy igazán fontos célkitűzést, valami ott belül összetörik bennünk és vígasztalhatatlan fájdalmat érzünk testünkben, lelkünkben. Ebben az emésztő fájdalomban nem pusztán a gyász jelenik meg. A gyásszal egy időben ellentétes hangulatot árasztó, teljesen irracionálisnak tűnő jó érzések is ébrednek bennünk.

Egyrészt beléd mar, hogy az akit ismertél, szerettél nem lehet már életed része, másrészt ott bujkál benned egy igen halk suttogás, ami ezt mondja: - nem veszett el semmi… csupán máshova költözött… máshogy veheted fel vele a kapcsolatot… s, amikor ez a két – merőben ellentétes – érzést nem tudod összefésülni, egybe olvasztani magadban, hanem mindkettőt fokozott figyelemmel és energiával töltöd fel, akkor egyrészt legyengülsz, másrészt hatalmas energiával töltöd fel érzelmeidet, amik összeütközésre, harcra kényszeríti lényedet.

 

A TERMÉSZETES FÁJDALOM

Egy szeretett személy elvesztése, egy vágyott cél el nem érése, a számodra helyes útról való akaratlan letérés, a csalódás keserűsége, álmaid szerte foszlása, de akár egy nem várt hazug mondat is okozhat fájdalmat, ami az adott körülmények között teljesen természetes. – a kérdés az, hogy mit kezdesz ezzel az érzéssel

Harcolni fogsz és ezzel fenntartod, elmélyíted „lelki” fájdalmad és megágyazol a testinek?

Vagy…

Tanulhatsz is belőle és vitorládba foghatod hajtó erejét, hogy a lehető leghamarabb elérd céljaid.

 

A FÁJDALOM TERMÉSZETES

A feltételezett vagy valós elvesztés fájdalmas érzése fokozott stressz terhelést jelent lényed/szervezeted számára, ami – akár – önkéntelen védekezésre, menekülésre késztet, de „lábaidat” megbénítja a lehetséges rossz lépés iránt érzett félelem.

A fájdalom teljesen természetes, míg friss az élmény.

Ameddig friss, eleven és égető még az élmény, teljesen normális, hogy képtelen vagy a megnyugvás, a jó keresése felé indulni. – az elinduláshoz, a hatékony cselekvéshez nyugalomra is szükséged van

Ez a felismerés akkor válik igazán meghatározóvá, amikor megfordítjod a kérdés felvetését: mikor is tud fájni valami?

Amikor friss, élő problémának éled meg – akár életed egy vélt vagy valós – problémáját és még képtelen vagy a nyilvánvalóan megoldást nyújtó érzések felé fordulni.

MI A LELKI FÁJDALOM?

Elöljáróban, érdemes tisztáznunk, hogy lelked nem tud fájni!

Hogyan is tudna fájni az, ami a legtökéletesebb benned? Erről bővebben ITT olvashatsz.

A lelked, nem tud fájni! – egész egyszerűen képtelen rá

Még akkor se fáj, amikor úgy éled meg, hogy majd meg szakad!

„Csupán” az tud fájni és az képes fájdalmat ébreszteni, hogy nem akarsz, nem mersz lelkedre hallgatni! – és ez nem szőrszálhasogatás! A megoldás szempontjából nézve ez egy igen fontos részlet…

Ha lelked tudna fájni, akkor az azt jelentené, hogy nem tökéltes és akkor sem hallgathatnál rá, amikor a legnagyobb szükségét érzed.

Márpedig a sokéves tapasztalatod is azt mutatja, hogy lelked csendes suttogására, finom útmutatására mindig hallgathatsz. De ha mégsem hallgattál… mindig is ott volt… legfeljebb figyelmen kívül hagytad.

Pont ez a nem hallgatás, pontosan ez a tudatos figyelmen kívül hagyás alapozza meg fájdalmaid gyökerét!

Tudod – ezerszer bebizonyosodott számodra –, hogy hallgathatsz rá, de mégis homlok egyenes mást teszel…

Ez a kettősség a kiinduló pontja minden fájdalmadnak.

 

A FÁJDALOM NEM JÓ ÉS NEM ROSSZ

A fájdalom egy komoly figyelmeztető jel.  A konkrét fájdalom megjelenése előtt a tested, a lelked már régóta próbálta értésedre hozni, hogy nagyon nem vagy rendben, nagyon letértél az öröm útjáról… rég elvesztetted önmagad… és saját ellenségeddé váltál… miközben érzed, hogy másra vágysz, mást, jobbat érdemlsz…

 

MIÉRT OKOZ TESTI FÁJDALMAT A LÉLEK FÁJDALMA?

Az érzéseid, pillanatnyi lelki állapotod, mindig, minden körülmények között hatást gyakorol testedre…

…amikor megéhezel… zuborog a gyomrod…

…amikor megszomjazol… kiszárad a szád…

…amikor szeretkezni vágysz… bizsergsz… izgalomba jössz…

…amikor félsz… összehúzódsz…

…amikor teljesül a vágyad… tökéletesen ellazulsz…

…amikor szorongsz… összekucorodsz…

…amikor megrettensz… futsz…

…amikor kedvesed/gyermeked megölel… elolvad a szíved…

…amikor vágy ébred benned a gyógyulásra… hihetetlen melegség árad szét…

…az ébredő, megélt érzéseid tested MINDEN esetben reagál.

Tehát, amikor testedben, izületeidben, izmaidban vagy fejedben fájdalom ébred, az is valamilyen – pontosan körbe határolható – érzésre adott reakció, vagy ha úgy jobban tetszik: KÖVETKEZMÉNY… amiről mindent megtudhatsz A Betegség, mint pótcselekvés című könyvből.

 

A FÁJDALOM LELKI KIVÁLTÓ OKA

Újra és újra el kell mondanom, mert nem tudom eléggé hangsúlyozni: nem a lelked fáj!

Lelked a megtalált és megélt belső békéd által csak gyógyítani képes! Másra nem!

Tehát, amikor úgy érzed, hogy lelked (is) fáj, az azt jelenti, hogy nem hallgattál arra a részedre, ami megoldást, békességet, teljességet és persze a gyógyulást adja. – miközben tisztán és világosan érzed a valóságot és a helyes cselekvést

 

NÉHÁNY BETEGSÉG FÁJDALMÁNAK LELKI OKA

Ezeken a – nagyon is konkrét – betegségeken keresztül jobban megérted, hogy milyen mély és igazából nem kutatott összefüggés van hangulatunk, érzéseink és testi folyamataink között.

 

CSÍPŐ FÁJDALOM KIVÁLTÓ OKA

Amikor nem találod munkád, tevékenységed örömét, akkor csípő, deréktájon feszülnek be az izmok, szalagok.

 

MENSTRUÁCIÓS FÁJDALOM

Akkor alakul ki, amikor egyrészt vágysz nőiséged megélésére, az anyaság teljességet adó érzésére, másrészt elfelejted ezt és csak azt nézed, hogy miért nem következett ez még be és mi lesz, amikor megtörténik…

 

FEJFÁJÁS LELKI OKA

  • Migrén jellegű, görcsös fájdalom alakul ki, amikor görcsösen meg akarsz valamit oldani, de csak az akadályokra figyelsz.
  • Magas vérnyomás okozta fájdalom, amikor ég benned a vágy a megoldásra, de aztán – egyszer csak – hagyod a csudába az egészet… miközben tisztán és világosan érzed, hogy elérhetnéd…
  • Lokális fájdalom alakul ki, amikor egy konkrét, jól behatárolható anyagi vagy érzelmi jellegű kérdésben akadtál el és jársz körbe-körbe.
  • Ezek kombinációja… ezt nem is kell különösebben magyaráznom, hiszen összetudod rakni.

 

A HÁTFÁJDALOM LELKI OKA

Túl sok olyan terhet vettél magadra, amit már rég le kellett volna tenned és magad mögött kellett volna hagynod, hogy valami sokkal fontosabbal foglalkozz.

 

A HASFÁJÁS LELKI OKA

Amikor azt is megakarod emészteni, amiről tisztán és világosan érzed, hogy még csak nem is kellett volna róla gondolkodnod, de te mégis megrágtad, lenyelted és meg is akarod emészteni, ha a fene fenét eszik is.

 

IDŐSKORI FÁJDALOM

Az időskor a visszatekintésről, a tanulságok megkereséséből – is – áll.

A visszaemlékezés során minél több elmulasztott és már nem pótolható mulasztásra ébredsz rá, minél több egyébként megtehető és igazán fontos dologgal kapcsolatban fogod fel, hogy megtehetted volna… és most sem teszed meg… annál több forrása lesz fájdalmaidnak.

Tudom, azt akarják veled elhitetni, hogy az élet természetes velejárója az elhasználódás, betegségek és a különböző fájdalmakkal való együtt élés. Csakhogy a világ millió példát hoz ennek ellenkezőjére.

Tudj meg többet a hosszú, egészséges és boldog időskorról!

 

TOROKFÁJÁS OKA

Képtelen vagy úgy kimondani érzéseid, hogy azt ne előzné meg komoly vívódás… ami odáig fokozódhat, hogy akkor sem beszélsz érzéseidről, amikor az már majd meg fojt.

 

A FOGFÁJÁS LELKI OKA

Folyamatosan rágódsz és ez a vívódás teljesen felőröl. Se lenyelni, se kiköpni nem tudod… de amit a legfontosabb: azt sem mered megvizsgálni, hogy rágódnod kellene-e vagy hagynia a csudába…

 

FANTOM FÁJDALOM

Azok, akik egy testrészüket elveszítik, igen gyakran számolnak be elvesztett részük fájdalmáról, fantom fájdalomról. Amikor is egy olyan részükben érzik a fájdalmat, ami már nem is testük szerves része.

Azonban a fantomfájdalomnak van egy másik megjelenési formája is, amikor úgy fáj valami, hogy azt semmi sem indokolja.

Ebben az esetben arról van szó, hogy dolgaid úgy éled meg, mintha… miközben a valóság egészen más.

 

IZOM/IZÜLETI FÁJDALOM

Tested, izmaid stresszre adott – teljesen természetes reakciója az összehúzódás és a megfelelő ellenlépéshez szükséges erőgyűjtés felhalmozása. Csakhogy az izmok fájdalma esetében elmarad az elengedés vagy ebben az esetben a megfelelő reakció. Így a felhalmozódott energia folyamatos, vagy masszázs/lazítás ellenére is visszatérő tüneteket fog okozni… persze van megoldás…

Másrészt:

A leghatékonyabb, leggyorsabb és leg ősibb védekezés az összekuporodás, a legkisebb támadási felület biztosítása.

Azaz a – feltehetően – fájdalmat okozó felé a lehető legkisebb támadási felületet szeretnéd mutatni. Összehúzódsz, a lehető legészrevétlenebbnek mutatva a lehető legkisebb célpontot nyújtod. Wikipédia (Miközben teljesen világosan tisztában vagy azzal, hogy nem a jó reakciót adsz az ingerre. – ha jól reagálsz, megnyugvás árad szét benned… de te mégsem ezt teszed, ami belső konfliktust és fájdalmat eredményez.)

 

Ennél a típusú fájdalomnál hihetetlen nagy segítséget tud adni a masszázs nyújtotta lazítás… különösen amikor ez a törődés kiegészül egy célirányos, segítő beszélgetésen alapuló kezeléssel is.

Kérlek vedd figyelembe, hogy itt csak pár betegséggel együtt jelentkező fájdalmat tudtam – röviden – elmagyarázni.

 

MEGMAGYARÁZHATATLANUL KIALAKULÓ, VISSZATÉRŐ FÁJDALOM

Semmi sincs ok nélkül! – legfeljebb nem ismered fel a valódi, kiváló okot

A megmagyarázhatatlanul megjelenő vagy visszatérő fájdalom csak azt jelenti, hogy még nem raktad össze magadban a képet, nem fedezted fel és nem értetted meg hangulataid, gondolataid és tetteid valódi következményeit.

 

EL NEM MÚLÓ, NEM ENYHÜLŐ FÁJDALOM…

…azt jelenti, hogy valamivel – valami nagyon is konkrét cselekvéssel tovább erősíted a két, merőben ellentétes erő/érzés egymásnak feszülését.

Miért?

Nem létezik perpetuum mobile!

Semmi sem képes örökké létezni…

Pontosabban, csak akkor és csak addig képes létezni – lényegében – bármilyen dolog, amikor azt valami, vagy valaki energiával, hajtó anyaggal látja el.

Amikor tehát nem képes enyhülni vagy elmúlni egy fájdalmad, az azt jelenti, hogy akarva vagy akaratlanul, de mégis csak energiával látod el.

Tudom, hogy ez egy „kicsit” kacifántosnak tűnik… különösen, ha fájdalmaid közepette olvasod ezt, de egy pillanat alatt megérted.

A fájdalom két, merőben ellentétes, de hasonló nagyságú erő kölcsönhatásából táplálkozik (ez lehet vihar jellegű, amikor a két erő egymásnak ront és megpróbál összepréselni, és lehet „lánc” jellegű, amikor a két erő/érzés megpróbál szétszakítani) amit egyrészt táplál a fokozott*, félelemmel** vegyes figyelmed és az ebből fakadó döntésképtelenséged***.

 

*Fokozottan figyeled és jobban fáj: ez pont olyan mint, amikor van egy fájó sebed, valaki közelít felé… és te azonnal felszisszenve elrántod a kezed… mert a fájdalomtól való félelmed azonnali és fokozott reakciót vált ki benned…

**Félsz a fájdalomtól, kivagy rá hegyezve és minden apró – vélt vagy valós – változás fokozott reakciót vált ki. Azaz: összerándulsz és még intenzívebben figyeled/éled a fájdalmat.

***A döntésképtelenséged csak azért vált ki, mert nem csak nem teszed le egyik érzés mellett sem a voksod (bármelyik mellé állsz, azonnal szűnik a fájdalom) de hol egyiket, hol másikat erősíted magyarázataiddal, érveléseiddel.

 

MIÉRT NEM TUDOD ELENGEDNI A FÁJDALMAD?

A Spirituális gyógyászat nagykönyvét ezzel kezdem: „Az Ember egy önző állat… Mindig a maga javát keresi… és ez így van jól!”

Mindent azért teszünk, mert attól valami hasznot remélünk!

Így van a fájdalmat gerjesztő érzésekkel is.

Azért teszel meg olyat, amihez semmi kedved, mert mások elismerésére vágysz és azért nem teszed meg azt, amihez nagy reményeket fűzöl, hogy mások tiszteljenek, szeressenek ezért. – természetesen változatos számú indokot találhatsz, de a lényeg mindegyikben ugyan ez lesz.

Nem tudod elengedni, mert érdek fűződik a megtartásához.

Még egyszer:

Igaz, hogy valójában csak a mazochisták szeretnek szenvedni, de te mégis ragaszkodsz foggal, körömmel a fájdalmas dolgaidhoz… mert azt feltételezed, azt reméled, hogy áldozatodért cserébe valami jobbat kapsz… Pontosabban: áldozatodért cserébe végre megkapod azt, amiért semmit sem teszed!

Muszáj megértened: azzal, hogy valami – számodra életbe vágót – nem teszel meg, egy bazi nagy üresség alakul ki benned. – amitől nem lehet harccal megszabadulni

Amikor éhes vagy, enned kell…

Amikor szomjas vagy, innod kell…

Nem tudsz az éhségtől, a szomjúságtól úgy megszabadulni, hogy ha szomjas vagy, eszel, ha éhes vagy, akkor iszol…

Látod?

Semmitől sem tudsz megszabadulni… Illetve nem így!

Csak úgy szabadulsz meg az éhségtől, hogy eszel… mégpedig azt, amire vágysz…

Csak úgy szabadulhatsz meg a szomjúságtól, hogy iszol… mégpedig olyat, ami oltja a szomjad és nyugalmat ad!

Így van ez a fájdalommal is!

Nem teheted le! Nem fordíthatsz neki hátat… úgy meg főképp nem, hogy ez váratlan időpontban ne robbanjon be ismét az életedbe!

Nem teheted le, nem szabadulhatsz!

De… tehetsz egy sor dolgot, ami a teljesség érzését és a maradéktalan nyugalmat adja… ami pedig nyom nélkül tünteti el a fájdalmat és a fájdalom kiváltó okát is.

EMLÉKEZZ!

A SEMMIT LE NEM RAKHATOD!

MIÉRT KELL A FÁJDALMAD CSILLAPÍTANI?

Amikor hasogató fájdalommal küzdesz, beszűkül elméd és képtelen vagy elérendő célodra összpontosítani. Ilyenkor mindenképpen kell valami, ami segít csökkenteni a fájdalomszinted.

De hogy éppen mi fog segíteni neked, azt csak te érezheted. Lehet ez egy szem tabletta, egy séta, egy emlék felidézése, de lehet ábrándozás is… a repertoár széles, megtalálhatod, ami enyhülést hoz, hogy utána valóban tenni tudj gyógyulásodért.

 

MIÉRT KELL A LELKI FÁJDALMAT CSILLAPÍTANI?

Tudod!

Nem a lelked fáj!

Az fáj, ami belülről mardos, a keserűség, hogy az istennek sem hallgatsz a benned élő etalonra, a benned suttogó igazmondóra!

Keress valamit életedben, ami ott és akkor magával tud ragadni… ami megtudja adni azt a melegséget, aminek maradéktalanul áttudod magad adni… mert, amikor ilyen csendes vagy, hallani, érteni tudod azt a tiszta belső hangot, ami mindig megmutatja a megoldást…

Így visszanyered életed felett az irányítást. – és lelki vívódásod is elillan

 

FÁJDALOM KÜSZÖB

Tudod… minél jobban és minél többet tűrsz, annál később veszed észre, hogy komoly baj van az életedben és annál nagyobb lesz a megrázkódtatás!

Nem baj az, ha nem magas a fájdalom tűrő képességed!

Így hamarabb tudatosodik a baj és több időd/erőd marad a megoldásra.

 

FÁJDALOM TŰRÉS

Nem, ne akard magaddal elhitetni, hogy a tűrés, az elviselhetetlen elviselése erény! – pont ettől, a lelkednek ellentmondó felfogás fokozza krónikus fájdalmad

Tudom, szüleid ezt verték beléd, ezt a példát másoltad le róluk, de muszáj megértened, hogy ők is szenvedtek ettől a tévképzettől.

A tűrés semmit sem old meg!

Ne tűrd a fájdalmat és ne akard elviselni! – ne legyen ez a célod

Ne harcolj ellene, de ne is tűrd!

Ha tűrni akarod, ha az elviselésére igyekszel koncentrálni, akkor óhatatlanul is azért teszel, hogy fennmaradjon. – fájdalmad

Ki kell vágnod magad!

Szakítanod kell az eddigi elképzeléseiddel és észre kell venned, hogy amikor egyetlen – jó és örömteli – dologra figyelsz, akkor eszedbe sem jut tűrni… és azonnal csökken a fájdalmad intenzitása is.

 

A FÁJDALOM NEM ELLENSÉG!

Ne harcolj ellene!

Azzal csak még rosszabbat teszel magaddal és fájdalmad is erősödni fog. A fájdalom „csak” annyit mutat, hogy magadnak ellentmondasz és szándékosan másra figyelsz, mint amit igazán fontosnak érzel.

A fájdalom lehet a barátod! – szól, figyelmeztet és esélyt ad a visszatérésre

A fájdalom nem ellenség! – ne harcolj ellene

Persze harcolhatsz és egész biztosan számtalan alkalommal meg is teszed, hiszen – majdnem – senki sem szeret szenvedni. De… inkább gondolkozz! Vajon mi ütközhet benned össze?

Mi táplálhatja, válhatja ki fájdalmad?

Amikor megtalálod az okot, amikor rájössz, hogy konkrétan milyen ellentétes érzések ütköznek benned, jó eséllyel a fájdalom gyökerét is kitéped.

Gondolkozz!

Harcolni akarsz ellene és ezzel táplálni, vagy gyökerestől megszüntetni azt, ami táplálja és hagyod, hogy elhaljon fájdalmad?

AMIKOR testi-lelki tüneteid vannak, fájdalom gyötör vagy megbetegszel, akkor letértél vágyott utadról!

A boldog, egészséges élethez vezető utadról.

Amint megérted tested jelzéseit, azt is azonnal és egyértelműen tudni fogod, hol, hogyan és miként térhetsz vissza vágyott utadra… az egészséges, hosszú és elégedett élethez.

HOGYAN HATNAK A FÁJDALOMCSILLAPÍTÓK?

Nem kell együtt élned a fájdalommal!

Nem kell és nem is szabad lebecsülni az orvostudomány vívmányait, de mindenképpen jó, ha megismered a gyógyszerek hatásmechanizmusát.

 

Gyulladás csökkentők… a fájdalom hőemelkedéssel jár – helyileg, jól behatároltan vagy az egész testben. A gyulladás csökkentő – lényegében – agyad hőmérséklet vezérlő központját „vezérli”, így gátolja a túlzottan magas hőmérséklet   kialakulását és a fájdalom növekedését vagy a sejtek roncsolódását. Ez a blokkolás lehet helyi és egész testre ható.

Receptor gátlók, blokkolók beavatkoznak a jelátvitelbe és azt érik el, hogy a fájdalom ne gyakorolhasson negatív hatást elmédre… igaz ez azt is jelenti, hogy az irányító központ nem, vagy nem kell súllyal érzékeli a bajt és nem is avatkozik be megfelelő intenzitással. – így a gyógyulás folyamata is lassabb. Természetesen ennek a blokkolásnak is van számtalan pozitív hatása. Pl.: stresszmentesebbé teszi az életed és könnyebben regenerálódhatnak a sérült sejtjeid.

Lelki oldalról nézve nem könnyű eldönteni, hogy mi a jobb. Ha tudsz a baj mértékéről és kétségbeeshetsz vagy ha nem tudsz és nem is teszel semmit a gyógyulás érdekében.

A legideálisabb az, amikor ismered a baj mértékét és tudatosan teszel a gyógyulás érdekében… és ha szükséges, minden segítséget elfogadsz törekéveid támogatásához.

 

Kábító hatású fájdalomcsillapítók hatásmechanizmusa:

Ez a tipikus lesz…om tabletta.

A fájdalmat úgy „oldja meg”, eltompítja elméd. – ha idáig jutsz, akkor már nehéz tenned magadért, a gyógyulásodért… egész egyszerűen nem leszel annyira motivált… hisz nem fáj… annyira.

 

Népi, évszázados megfigyeléseken alapuló gyógyászat… hűtés… borogatás… de a fül fájdalma esetében a melegítés is komoly segítséget jelenthet és ez a megközelítés is megadhatja azt a plusz segítséget, amivel kimozdulhatsz a holtpontról és elérheted a fájdalom gyökerének kitépését. – így növelheted esélyed a belső változásokra

 

Teljesen mindegy, hogy melyik módszert alkalmazod. A lényegen egyik fájdalomcsillapító sem változtat. Az eredeti, fájdalmat kiváltó probléma továbbra is fenn fog állni. Igaz, szervezeted megkönnyebbül, már nem terheli a fájdalom stressze és nagyobb esélyt kapsz a regenerálódásra.

 

FOKOZHATOD A FÁJDALOMCSILLAPÍTÓK HATÉKONYSÁGÁT

Egy ideális világban nem lenne fájdalom és nem lenne szükség fájdalom csillapításra… de mi most nem ilyen világban élünk.

Használd a tablettát vagy a természetes csillapítók nyújtotta előnyöket, de ha ezeket kevésnek érzed, ha azt érzed, hogy más a megoldás vagy más adja vissza a teljességet, akkor keresd a megnyugvást… keresd és éld át azt, amiről tisztán és világosan érzed: ellazít… már akkor is, amikor rágondolsz… Ábrándozz, álmodozz! Valami olyanról, ami már most, ebben a pillanatban is megmelengeti a szíved… ezzel tudod segíteni a kívülről jövő fájdalom csillapítás hatását.

Az igazán nagy bajban azonnali, gyors és megbízható segítségre van szükség...

Ezt garantálom a LÉLEKRAJZ-elemzés módszerével

A LEGHATÉKONYABB LELKI FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ…

… teljesen felesleges ÖNVÁD, ÖNMARCANGOLÁS abbahagyása!

Nem vagy tökéletes! – te sem

Nem tudhatsz mindent.

Követhetsz és követhettél el hibákat… amiknek ez a fájdalom lett a következménye…

De ettől még semmi okod marcangolni magad! Nem tudatosan ártottál magadnak, így hibáztatni sincs okod.

Az viszont kutya kötelességed – feltéve, hogy gyógyulni szeretnél –, hogy tudatosítsd magadban, hogy eddig is a lehető legjobbat kihoztad magadból… és amint felismered, hogy mire van szükséged, mi boldogít… megteszed azt… és ezzel spongyát is dobhatsz rá.

 

A FÁJDALOM MAGÁTÓL IS OLDÓDIK…

…amint megszűnik a kiváltó/tápláló ok

Nem mondom, hogy az első feladat a fájdalom okának való megszüntetése, hiszen nem a klinikai fájdalom csillapításról beszélek, amikor is az elsődleges feladat a kiváltó ok megszüntetése.

Igen, természetes jó lenne, ha egy csettintésre megszüntethetnéd a kiváltó okot, de fájdalmaid közepette, erre lényegében csak akkor van esélyed, ha valamilyen külső behatás érte tested. – mondjuk kihúzod a tüskét

De ha mélyebb okai, ha „lelki” összetevő is vannak, vagy valamilyen krónikus betegség játszik közre, akkor lényegében semmi esélyed megszüntetni az okot… legalábbis nem először!

Amikor fáj, beszűkül tudatod és csak arra tudsz fókuszálni. Abban a koncentrált állapotban hatékonyan látod át és oldod meg problémádat… de csak akkor, amikor azokat már ismered. Ebben a beszűkült, csak a fájdalomra figyelni képes állapotban szinte lehetetlen megtalálni a megoldást, ilyenkor a legjobb, amit tehetsz, hogy csillapítod a fájdalmad és, amint enyhül a fájdalom szorítása, foglalkozhatsz a kiváltó okkal is.

Csillapítsd a fájdalmad, hogy lazább legyél és észre tudd venni azt is, ami fölött simán elsikkadsz.

 

AMIKOR MÁR SEMMIT SEM ÉR A FÁJDAMOLCSILLAPÍTÁS

Tudnod kell, hogy vannak betegségek, melyek mögött olyan lelki okok vannak, olyan mélyek és elevenek, hogy önmagában – szinte – semmit sem érnek a fájdalomcsillapítók. De ekkor sem kell és nem is szabad feladni! Ekkor a megbékéléssel, annak átélésével tudsz magadon segíteni.

Keresd meg azokat az érzéseket, bizonyosságokat, melyek megbékélést ébresztenek benned és ezt az érzést maradéktalanul szétárasztják lényedben.

 

NE TŰRD, NE AKARJ VELE EGYÜTT ÉLNI!

Hogyan is erőszakolhatnál magadra valami rosszat? Miért is akarnál beletörődni az elviselhetetlenbe? Különösen úgy, hogy ott, legbelül érzed, tisztán és világosan érzed, hogy nem létezik, nem létezhet, hogy nincs megoldás! Ezt csak azért érezheted ilyen sokáig, mert NAGYON IS VAN valóság alapja.

 

MEGSZÜNTETHETŐ-E MÁSOK FÁJDALMA?

El nem tudjuk ugyan venni, de „ezer” módszer van arra, hogy segíteni tudjunk mások fájdalmának enyhítésében. – gondolj csak arra, hogy mennyivel könnyebb a másiknak egy érintés, simogatás által, hogy milyen nagy súlytól szabadul meg, amikor jó kérdéseket teszel fel és kiadhatja nyomasztó dolgait… s persze minél többet ismersz meg az ember valódi működéséről, annál hatékonyabban tudsz majd segíteni, fájdalmat csillapítani.

 

A FÁJDALOM, KÖVETKEZMÉNY…

…egy sor egymásnak ellentmondó gondolat, érzés és cselekvés eredménye. Ha pedig ez így van, márpedig így van, akkor a gyógyulás is egy sor örömteli, egyértelmű és teljesen vállalható érzés és az ezekből fakadó tett következménye.

S, ha képes voltál arra, hogy olyan körülményeket teremteni, melyek sírást és fájdalmat eredményeztek, akkor az ellenkezőjére is képes vagy!

MUSZÁJ EMLÉLEZTETNED MAGAD, hogy testi fájdalmad MINDIG megelőzte lelked fájdalma. – még akkor is, amikor nehezen ismerted ezt fel

De ha végeredményben nem is lelked tehetetlensége, fájdalma váltotta ki testi fájdalmad, akkor is NAGY MÉRTÉKBEN KÖZREJÁTSZOTT KIALAKULÁSÁBAN… és enyhülést, gyógyulást is csak úgy találhatsz, hogy lelked is megnyugszik. Azaz: hallgatsz csendes iránymutatására.

Tudod… sokkal könnyebb lesz a dolgod, amikor – mondjuk – meglévő tüneteid, betegségeid által megérted életed rejtett jelentéseit és rájössz: van segítség a gyógyulásodhoz vezető utad során. – van segítség… akár egy karnyújtásnyira is.

Segítség van, de neked kell érezni, hogy jól esne… Neked kell érezni, hogy ez így nem jó… hogy másra… hogy egészen másra van szükséged. Gyógyulásra… S, ha vágyni tudsz rá, akkor az azt is jelenti, hogy van erő, tudás, amit segítséget nyújt neked!

Szóljon hozzá!