10 Isten adta ajándék, ami rendre kihúz a …ból!

Arra már rájöttél, hogy mindennek van következménye… S, minden bizonnyal már azt is kitapasztaltad, hogy egy-egy romboló gondolatodnak, egy önmagadnak ellentmondó cselekvésnek, milyen gyorsan lett kézzel fogható testi tünete. S, tuti nem kerülte el a figyelmed az sem, hogy a rossz dolgaid sokkal hamarabb és lényegesen könnyebben következnek be, mint a jók.

Sokkal könnyebben kapsz el egy betegséget vagy teremtesz magadnak, mint ahogyan kigyógyulsz belőle.

Sokkal könnyebben romlanak el kapcsolataid, mint amilyen „könnyen” rendbe teszed azokat…

Pedig lehet, hogy a valóság „egy kicsit” más.

„Talán” nem is kicsit más…

A körülöttünk lévők azt sugallják, hogy a rossz dolgok csak úgy bekövetkeznek, míg a jókért meg kell – keményen – küzdenünk… és valahogy nem vesszük észre, elfelejtjük, hogy a dolgok egy féleképpen, egy rendező elv szerint működnek.

Ugyan arra a problémára nem lehet két jó megoldás is!

Természetesen a tünet kialakulását, egy hirtelen kialakuló testi reakciót ne keverjük össze egy hosszú évek alatt kialakuló betegség vagy testi elváltozással. Hiszen ez utóbbiak állandósulásához esetenként hosszabb idő alatt alakultak ki. Így a kialakulás idejéhez érdemes mérni a gyógyulás sebességét.

A betegség kiváltó lelki okairól szinte mindent megtudhatsz az itt bemutatott könyvből, amiben több, mint 550 betegség kialakulásának részletes és érthető ismertetését találod.

Ha könnyen eltudnak romlani, akkor könnyen meg is lehet ezeket oldani… feltéve, hogy megteremtjük a megoldáshoz szükséges (azonos) feltételeket és természetesen ezt addig tesszük, még mielőtt ezer más dolgot is elrontott volna az életben.

Vegyük most sorra azokat az ajándékaidat – és ha minden nap használod őket –, képességeidet, melyekkel (ténylegesen is) pillanatok alatt átvághatod a „Gordiuszi –csomót” és elindulhatsz a megoldásaid, céljaid vagy éppen a gyógyulásod felé:

  • A zsigereidben – is – érzed, hogy az igazság jó, a hazugság rossz érzéssel tölt el és meg kell tanulnod (lépésről-lépésre) visszaszerezni a megkülönböztetés képességét. Meg kel tanulnod felfedezni, hogy az igazság CSAK AKKOR fájdalmas, amíg harcolni akarsz ellene… minden más esetben viszont megnyugtat és teljes bizonyosságot ad a megoldásaidhoz… tehát úgy és azt kell tenned a kérdéses helyzetekben, amiről az első pillanatban is érzed: örömöt ad.

Teljesen biztos: mindent megtudsz egyedül is oldani.

Ehhez semmi kétség sem fér!

Igaz… muszáj feltenned magadban a kérdést (ezt nem úszhatod meg), hogy jól esne-e egy „kis” segítség, ami új lendületet ad a megoldás felé vezető úton?

  • Képes vagy tévedhetetlenül megérezni a bajt és természetesen a jó és igaz dolgot is… de ehhez az is kell, hogy figyeld milyen érzést vált ki, amikor a problémádra vagy célodra figyelsz… és megtedd… hisz ez vezet ki a bajból/betegségből…
  • Megtanultad már, hogy az egóban, fejben vagy félelemben meghozott döntéseid helyett, képes vagy kiválóan és gyakorlatilag tévedhetetlenül kiVÁLASZTANI a számodra legideálisabbat… de csak akkor, amikor át is érzed azt! Figyelj és válaszd ki a jó érzéseket adót…
  • Muszáj emlékeztetned magad – akár – a nap minden percében (nyílván erős túlzás lenne pontosan így cselekedni), hogy amikor a motiváló és irányt mutató érzéseidre figyelsz, és ezekre hallgatsz, akkor nem csupán rendre megtalálod a megoldást, de képes vagy el is érni. – mégpedig eléggé olajozottan
  • Gondolataid, tetteid és természetesen érzéseidnek teremtő ereje van. Ezt sok ezerszer megtapasztaltad már… ahogyan azt is, hogy akkor vagy a leghatékonyabb, amikor ez a három tökéletes harmóniában összecseng, és egymás hatását kölcsönösen erősítik.

Oda mész, ahova nézel…

Oda tart életed, amire figyelmed összpontosul, ezért meg kell keresned és rendszeres időközönként tudatosítanod kell, hogy miért is akarod elérni azt, amit kitűztél magad elé. Pontosabban: újra és újra át kell érezned célod örömét… ez fogja tudatosítani, hogy ami felé tartasz, a teljességet fogja adni…

Eddig is képes voltál precízen meghatározni és kommunikálni érzéseidet. MINDIG értő fülekre is találtál… Ez a képességed igazán meghatározóvá érett. Ne habozz használni…

Bátor vagy! Ezt szeretteid is alá fogják ezt támasztani. S, azt is eléred, amiben nem is mersz elhinni… hát még azokat, amikre igazán vágysz… "Csak" merj cselekedni...

  • Emlékezz! Az eszed, a láthatatlan hibák feltárására, a rejtett buktatók, a lelked tipró akadályok feltérképezésére optimalizálták! Ezzel szemben… Ott vannak az érzéseid, melyek minden nehézség közepette is megmutatják a kiutat… Neked „csak” hallgatnod kell rájuk… és sok ezerszer tettél tanúbizonyságot, hogy képes vagy rá!

Nagy lépést teszel most azzal, hogy végre felismered az erényeidet… de jusson eszedbe, hogy ez még csak út eleje. Ahhoz, hogy be is tudd járni, hogy el is érd az adott célod, nap, mint nap – örömmel – kell alkalmaznod meglévő és kiérlelt képességeid.

Tudod… minden komolyabb baj, krízis vagy éppen betegség egy kisebb – talán – lényegtelennek tűnő apróságból növi ki magát, de amikor figyelsz… amikor a kezdet-kezdetén komolyan veszed… ugyan olyan gyorsan megtudod oldani, mint ahogy kialakult…

Szóljon hozzá!